Αποφάσεις που σχετίζονται με τη δουλειά πήραν οι Αμερικανοί το βράδυ της Πρωτοχρονιάς και συγκεκριμένα είτε να προσπαθήσουν να αλλάξουν δουλειά είτε να πάρουν αύξηση ή προαγωγή στον τωρινό τους εργοδότη, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιοποιήθηκε την Παρασκευή.

Σύμφωνα με την έρευνα, που διενεργήθηκε από τις ιστοσελίδες εργασίας Monster.com και HotJobs.com, το 98% των Αμερικανών που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση επιδιώκουν μια αλλαγή στην εργασιακή τους κατάσταση μέσα στο 2011.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 66% όσων συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν πως ψάχνουν για νέα δουλειά με νέο εργοδότη, το 15% πως ελπίζουν για μία αύξηση ή προαγωγή στον τωρινό τους εργοδότη και το 17% ελπίζουν να ξεκινήσουν δική τους επιχείρηση. Το 2% δήλωσε πως είναι ευχαριστημένοι με την κατάσταση ως έχει.

Κυβερνητική έκθεση που δημοσιοποιήθηκε την Παρασκευή έδειξε πως οι εργοδότες στις ΗΠΑ προσέλαβαν λιγότερους εργαζόμενους απ΄ό,τι αναμενόταν το Δεκέμβριο και πως ένας εντυπωσιακά μεγάλος αριθμός ανθρώπων σταμάτησαν να ψάχνουν για δουλειά, μετριάζοντας τις θετικές απόψεις από μία μεγάλη πτώση στο ποσοστό της ανεργίας.

Το 42% των ερωτώμενων στην έρευνα του Monster δήλωσαν πως αναμένουν ότι οι συνθήκες απασχόλησης θα βελτιωθούν το 2011, σε σύγκριση με 33% που αναμένουν ότι η κατάσταση θα χειροτερέψει και 25% που δεν πιστεύουν ότι θα αλλάξουν πολλά πράγματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 78% πήραν μια απόφαση την Πρωτοχρονιά που σχετίζεται με τη δουλειά τους, συγκριτικά με 68% πέρυσι.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης