Βαθιά περισυλλογή για τους Αμερικανούς την Πρωτοχρονιά

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 8 Ιανουαρίου 2011, 02:50
Βαθιά περισυλλογή για τους Αμερικανούς την Πρωτοχρονιά
Αποφάσεις που σχετίζονται με τη δουλειά πήραν οι Αμερικανοί το βράδυ της Πρωτοχρονιάς και συγκεκριμένα είτε να προσπαθήσουν να αλλάξουν δουλειά είτε να πάρουν αύξηση ή προαγωγή στον τωρινό τους εργοδότη, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιοποιήθηκε την Παρασκευή.

Σύμφωνα με την έρευνα, που διενεργήθηκε από τις ιστοσελίδες εργασίας Monster.com και HotJobs.com, το 98% των Αμερικανών που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση επιδιώκουν μια αλλαγή στην εργασιακή τους κατάσταση μέσα στο 2011.

Το 66% όσων συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν πως ψάχνουν για νέα δουλειά με νέο εργοδότη, το 15% πως ελπίζουν για μία αύξηση ή προαγωγή στον τωρινό τους εργοδότη και το 17% ελπίζουν να ξεκινήσουν δική τους επιχείρηση. Το 2% δήλωσε πως είναι ευχαριστημένοι με την κατάσταση ως έχει.

Κυβερνητική έκθεση που δημοσιοποιήθηκε την Παρασκευή έδειξε πως οι εργοδότες στις ΗΠΑ προσέλαβαν λιγότερους εργαζόμενους απ΄ό,τι αναμενόταν το Δεκέμβριο και πως ένας εντυπωσιακά μεγάλος αριθμός ανθρώπων σταμάτησαν να ψάχνουν για δουλειά, μετριάζοντας τις θετικές απόψεις από μία μεγάλη πτώση στο ποσοστό της ανεργίας.

Το 42% των ερωτώμενων στην έρευνα του Monster δήλωσαν πως αναμένουν ότι οι συνθήκες απασχόλησης θα βελτιωθούν το 2011, σε σύγκριση με 33% που αναμένουν ότι η κατάσταση θα χειροτερέψει και 25% που δεν πιστεύουν ότι θα αλλάξουν πολλά πράγματα.

Το 78% πήραν μια απόφαση την Πρωτοχρονιά που σχετίζεται με τη δουλειά τους, συγκριτικά με 68% πέρυσι.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 8 Ιανουαρίου 2011, 02:52