Σε χαμηλό 12μήνου η δημοτικότητα των συντηρητικών της Μέρκελ

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2015, 11:21
Σε χαμηλό 12μήνου η δημοτικότητα των συντηρητικών της Μέρκελ
Η δημοτικότητα των συντηρητικών της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο εδώ και έναν χρόνο, στο 38,5%, λόγω των ανησυχιών των ψηφοφόρων για την προσφυγική κρίση στην Ευρώπη, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης.

Η Μέρκελ επικρίνεται, ιδιαίτερα από τους κύκλους των συντηρητικών, ότι τροφοδοτεί το μεταναστευτικό αυτό κύμα προς τη Γερμανία, δίνοντας εμπράκτως το πράσινο φως σε αυτούς που ζητούν άσυλο να μεταβούν στη χώρα.

Η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης προσπαθεί να αντεπεξέλθει σε ένα κύμα περίπου 800.000 προσφύγων και μεταναστών που εγκαταλείπουν τις χώρες τους για να γλυτώσουν από τον πόλεμο και τη φτώχεια, και αναμένεται να καταφύγουν εκεί.

Η δημοσκόπηση του INSA, που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας «Bild», έδειξε υποχώρηση κατά μία ποσοστιαία μονάδα των συντηρητικών από την περασμένη εβδομάδα. Οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) εταίροι της Μέρκελ στον κυβερνητικό «μεγάλο συνασπισμό» έπεσαν επίσης κατά μία μονάδα, στο 23,5%.

Μετά την πτώση αυτή, η υποστήριξη για τον «μεγάλο συνασπισμό» υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από τις εκλογές, πριν από δύο χρόνια.

«Η προσφυγική κρίση προκαλεί προβλήματα προπαντός για το στρατόπεδο των συντηρητικών και ο μεγάλος συνασπισμός είναι πιο αδύναμος από ποτέ» δήλωσε στην «Bild» ο επικεφαλής του INSA Χέρμαν Μπίνκερτ.

Η Αριστερά (Die Linke) κέρδισε μισή μονάδα και ανήλθε στο 10,5% και βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με τους Πράσινους, η δημοτικότητα των οποίων αυξήθηκε κατά μία μονάδα. Την ίδια ώρα, η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) και οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) παρέμειναν στα ίδια επίπεδα, δηλαδή στο 6% και στο 4% αντίστοιχα.

Πλήγμα δέχθηκε και η δημοτικότητα της Μέρκελ λόγω του τρόπου με τον οποίο χειρίζεται την προσφυγική κρίση, αν και παραμένει μια από τις πιο δημοφιλείς καγκελαρίους μετά τον πόλεμο.

Οι επόμενες εκλογές προβλέπεται να διεξαχθούν το 2017.

Διαβάστε επίσης: Υποχωρεί η δημοτικότητα της Μέρκελ
Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2015, 16:04

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2015, 11:32