Σοκ στην κοινή γνώμη προκαλεί το θέμα που δημοσιεύει σήμερα, στην πρώτη σελίδα της η ισπανική εφημερίδα El Pais. Οι φωτογραφίες τις οποίες δημοσιεύει είναι χαρακτηριστικές: εκδιδόμενες γυναίκες μαζί με πελάτες επιδίδονται σε σεξουαλικές πράξεις σε δημόσιο χώρο και μάλιστα υπό το φως της μέρας.

Η Βαρκελώνη, που αναγεννήθηκε μέσα από τις στάχτες της εξαιτίας των έργων υποδομής, της συντήρησης των ιστορικών της κτιρίων, αλλά και της ιδιαίτερα προσεγμένης διαμόρφωσης των δημόσιων χώρων και πάρκων που διαθέτει, με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες 1992, αποτελεί έναν εξαιρετικά δημοφιλή τουριστικό προορισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολλοί οι επισκέπτες, πολλά και τα έκτροπα κάθε είδους. Όμως οι Aρχές είναι πιο ανεκτικές σε σχέση με άλλες πόλεις της Ισπανίας.
Επί της ουσίας, η πόλη λειτουργεί ως κράτος εν κράτει γι’ αυτό και έχει φτάσει στο σημείο να τα επιτρέπει σχεδόν όλα.

Το δημοσίευμα της El Pais έχει τον τίτλο «Σεξ επί πληρωμή στο δρόμο, δίπλα στην αγορά, στη Λα Μποκερία».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι σκηνές που απαθανατίστηκαν στις φωτογραφίες, έλαβαν χώρα στην φημισμένη αγορά της Βαρκελώνης «Λα Μποκερία», κοντά στην Όπερα, με είσοδο στην «Λα Ράμπλα». Είναι δηλαδή από τις πλέον τουριστικές περιοχές της πόλης με πολλά καταστήματα και κόσμο, σχεδόν όλο το 24ωρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι έμποροι και επαγγελματίες της συγκεκριμένης περιοχής διαμαρτύρονται έντονα και ζητούν να αποκατασταθεί η καλή δημόσια εικόνα της πόλης τους.

Όπως επισημαίνει στην El Pais ο δημοσιογράφος Bertran Cazorla, η «Λα Μποκερία» έχει κυριολεκτικά «καταληφθεί» και οι καμάρες του κτιρίου όπου βγήκαν οι φωτογραφίες εγκλωβίζουν την «ρυπαρότητα που χαρακτηρίζει την εξαχρείωση στην καρδιά της Βαρκελώνης».

Πηγή: El Pais, Tα Νέα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης