Η αντιπολίτευση της Σενεγάλης ζήτησε αντίσταση κατά του προέδρου Αμπντουλαγιέ Ουαντέ, παρά την επικύρωση της υποψηφιότητάς του στις προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου από το Συνταγματικό Συμβούλιο, η οποία προκάλεσε διαδηλώσεις και βίαια επεισόδια σε αρκετές πόλεις της χώρας.

Οι υποστηρικτές της αντίστασης καταγγέλλουν το κύμα συλλήψεων στελεχών του αντιπολιτευόμενου Κινήματος της 23ης Ιουνίου (Μ23) που συσπειρώνει κόμματα της αντιπολίτευσης και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, και ζητούν να ακυρωθεί η υποψηφιότητα Ουαντέ και να αποκατασταθεί το δίκαιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οργανωνόμαστε για να αντιμετωπίσουμε με αντίσταση την καταπίεση, και καλούμε όλους τους Σενεγαλέζους να είναι έτοιμοι αντισταθούν. Πρέπει να κάνουμε τα πάντα ώστε ο Ουαντέ να αποσύρει την υποψηφιότητά του, γιατί δεν πρόκειται να λάβει μέρος στις προεδρικές εκλογές της 26ης Φεβρουαρίου. Πορείες, καθιστικές διαμαρτυρίες αντίσταση, όλα μαζί, ταυτόχρονα, αλλά όχι βία», δήλωσε στον Τύπο ο Μακί Σαλ, ηγετικό στέλεχος του κινήματος και υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές της 26ης Φεβρουαρίου.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

Διαβάστε επίσης: Τερματίστηκαν οι βίαιες συγκρούσεις στη Σενεγάλη
Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2012, 13:12

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης