Γεμάτος αυτοπεποίθηση για το τελικό αποτέλεσμα στις προσεχείς προεδρικές εκλογές εμφανίστηκε την Παρασκευή ο απερχόμενος πρόεδρος της Σενεγάλης.

Ο Abdoulaye Wade ξεκαθάρισε πως αποτελεί τον μοναδικό υποψήφιο ο οποίος μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια και την ευημερία στη χώρα του, υποστηρίζοντας πως οι διαδηλώσεις της Αντιπολίτευσης το μόνο που πετυχαίνουν είναι να διαταράσσουν την ηρεμία στην πρωτεύουσα Ντακάρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ατμόσφαιρα στην αφρικανική χώρα παραμένει έκρυθμη μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου να επιτρέψει στον ισχυρό άνδρα της Σενεγάλης να διεκδικήσει για τρίτη συνεχόμενη φορά το προεδρικό χρίσμα, παραβιάζοντας με αυτό τον τρόπο το Σύνταγμα. Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν την Παρασκευή στο κέντρο του Ντακάρ καλώντας τον να αποσύρει την υποψηφιότητά του. Ανάμεσά τους βρίσκονταν και αρκετές γυναίκες οι οποίες πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας ντυμένες στα λευκά ως σύμβολο ειρήνης και συμφιλίωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Σενεγάλη είναι ένα από τα πρώτα κράτη της Αφρικής που υιοθέτησε ένα δημοκρατικό πολίτευμα, αντίστοιχο με αυτό των δυτικών χωρών. Ωστόσο, διεθνείς αναλυτές εκτιμούν πως οι αντιδράσεις των πολιτών θα αυξηθούν στο άμεσο μέλλον καθώς η ανεργία και οι τιμές βασικών αγαθών παραμένουν στα ύψη.

Ο 85χρονος πολιτικός πάντως δεν έδειξε να συμμερίζεται την κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό του, υπογραμμίζοντας πως «δεν υπάρχει δρόμος γυρισμού».

«Το πρόβλημα με τη καταστατική νομιμότητα όσον αφορά στην υποψηφιότητά μου έχει λυθεί. Δεν διαπραγματευόμαστε κάτι περαιτέρω σε αυτό το θέμα», δήλωσε ενώπιον των υποστηρικτών του.
Παράλληλα, φρόντισε να υπενθυμίσει πως παραμένει ανοικτός στον διάλογο με την Αντιπολίτευση.
«Η κυβέρνηση παραμένει πάντα ανοικτή», πρόσθεσε.

Συνολικά 14 άνθρωποι διεκδικούν την προεδρία στις εκλογές της Κυριακής.

Δείτε το video…

Διαβάστε επίσης:
Σενεγάλη: «Κρατούν μικρό καλάθι» για τις εκλογές, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2012, 04:53

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης