Τραγική κατάληξη είχε συναυλία σε ανοιχτό χώρο, στη Σεούλ, όταν κατέρρευσε φρεάτιο εξαερισμού, πάνω στο οποίο βρίσκονταν θεατές, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 16 άτομα και να τραυματιστούν σοβαρά άλλα εννέα.

Οι θεατές είχαν στριμωχτεί στη σχάρα του φρεατίου, προσπαθώντας να δουν καλύτερα τη σκηνή, κατά τη διάρκεια συναυλίας που πραγματοποιούνταν στην πόλη Σεονγκνάμ της Νοτίου Κορέας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι διασώστες έχουν επιβεβαιώσει μέχρι στιγμής τον θάνατο 16 ανθρώπων, υπογραμμίζοντας όμως ότι ο τελικός απολογισμός ενδέχεται να είναι βαρύτερος, καθώς κάποιοι από τους τραυματίες είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Περίπου 25 άνθρωποι έπεσαν από ύψος μεγαλύτερο των 10 μέτρων μέχρι τον χώρο στάθμευσης που βρίσκεται κάτω από το φρεάτιο.

Ένα βίντεο που τράβηξε ένας από τους παριστάμενους δείχνει τους θεατές σε κατάσταση σοκ να έχουν συγκεντρωθεί γύρω από το φρεάτιο που κατέρρευσε, ενώ το συγκρότημα συνέχιζε να τραγουδά στη σκηνή, χωρίς τα μέλη του να έχουν αντιληφθεί το τραγικό συμβάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περίπου 700 άνθρωποι βρίσκονταν στη συναυλία του γυναικείου συγκροτήματος 4Minute, η οποία πραγματοποιούταν σε εμπορικό κέντρο, ενώ σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα ενημέρωσης, η πλειονότητα των θυμάτων είναι φοιτητές.

Οι διοργανωτές της συναυλίας είχαν ζητήσει επανειλημμένα από τους ανθρώπους που είχαν σταθεί στη σχάρα να απομακρυνθούν υπό τον φόβο κατάρρευσης.

Πηγή: ΑΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης