Σεράγεβο: Τελείωσε η πολιορκία της Βουλής

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 7 Ιουνίου 2013, 11:37
Σεράγεβο: Τελείωσε η πολιορκία της Βουλής
Απομακρύνθηκαν, τα ξημερώματα, οι διαδηλωτές που είχαν αποκλείσει για πολλές ώρες την είσοδο της έδρας της Βουλής της Βοσνίας–Ερζεγοβίνης και του Συμβουλίου υπουργών στο Σαράγεβο. Έτσι, αποχώρησαν οι βουλευτές και οι συμμετέχοντες σε διεθνή συνάντηση τραπεζιτών, οι οποίοι είχαν εγκλωβιστεί στο κτήριο.

Οι διαδηλωτές, γύρω στις 4 τα ξημερώματα, τερμάτισαν τον αποκλεισμό μετά την παρέμβαση του ύπατου εκπροσώπου της διεθνούς κοινότητας, Βαλεντίν Ίντσκο, ο οποίος ζήτησε να επιτραπεί η αποχώρηση των ξένων υπηκόων, σύμφωνα με ένα ειδησεογραφικό portal.

Οι «παγιδευμένοι» ξένοι υπήκοοι, περίπου 350 συμμετέχοντες στη Συνέλευση του Ευρωπαϊκού Ταμείου για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη (EFSE), εξήλθαν από την κεντρική είσοδο της Βουλής. Οι αστυνομικοί σχημάτισαν κλοιό για να εμποδίσουν την προσέγγιση των διαδηλωτών και από την άλλη είσοδο του κτιρίου βγήκαν όλοι οι «αιχμάλωτοι» Βόσνιοι βουλευτές.

Ταυτόχρονα, οι διαμαρτυρόμενοι πολίτες έγιναν δεκτοί από τον ύπατο εκπρόσωπο της διεθνούς κοινότητας στη χώρα και του ζήτησαν να δεσμευθεί ότι θα προχωρήσει σε ενέργειες για την επίλυση των προβλημάτων που έχουν προκληθεί στην έκδοση ταξιδιωτικών εγγράφων λόγω της μη υιοθέτησης νόμου για τον ενιαίο αριθμό ταυτότητας και ότι θα συγκαλέσει συνεδρίαση του Συμβουλίου για την Εφαρμογή της Ειρήνης (PIC).

Διαβάστε επίσης: Έγκλειστοι στο Κοινοβούλιο οι Βόσνιοι πολιτικοί


Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 7 Ιουνίου 2013, 11:44