Το τελευταίο 24ωρο στην Σερβία επιβεβαιώθηκαν 296 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανεβάζοντας στους 7.779 τον συνολικό αριθμό των προσβληθέντων από την ασθένεια Covid-19. Κατά την διάρκεια της νύχτας απεβίωσαν εφτά ασθενείς εκ των οποίων οι τέσσερις ήταν οικότροφοι γηροκομείου στην πόλη Νις όπου πρόσφατα αποκαλύφθηκε μεγάλη διασπορά της νόσου. Τα θύματα του κορωνοϊού, συνολικά, έφτασαν τα 151. Στα νοσοκομεία και τις προσωρινές δομές νοσηλεύονται 3.153 ασθενείς ενώ 91 είναι διασωληνωμένοι. Συνολικά μέχρι σήμερα εξετάστηκαν 59.938 άτομα.

Από το αεροδρόμιο του Βελιγραδίου αναχώρησαν σήμερα τέσσερα αεροπλάνα για την Ρώμη μεταφέροντας νοσοκομειακό προστατευτικό υλικό που προσφέρει η Σερβία στην Ιταλία. Αύριο θα αναχωρήσουν άλλα δύο αεροπλάνα με βοήθεια για την Ιταλία. Την αποστολή βοήθειας συνοδεύει η υπουργός Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης Γιάντρανκα Γιοκσίμοβιτς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην Σερβία το Σαββατοκύριακο ισχύει γενική απαγόρευση της κυκλοφορίας. Από την Δευτέρα θα υπάρξει νέα μικρή χαλάρωση των μέτρων περιορισμού αφού όπως αναγγέλθηκε θα επιτραπεί η λειτουργία των κομμωτηρίων, κέντρων ομορφιάς και γυμναστηρίων. Την ερχόμενη Τρίτη θα αρχίσει επίσης να λειτουργεί και το κοινοβούλιο.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης