Χωρίς συμφωνία ολοκληρώθηκε η χθεσινοβραδινή συνάντηση των ηγετών των τριών μεγαλύτερων κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού στη Σερβία, μοναδικό θέμα της οποίας ήταν ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης.

Οι ηγέτες του Σοσιαλιστικού Κόμματος Σερβίας (SPS) Ίβιτσα Ντάτσιτς, του Σερβικού Προοδευτικού Κόμματος (SNS) Αλεξάνταρ Βούτσιτς και των Ενωμένων Περιφερειών της Σερβίας (URS) Μλάτζαν Ντίνκιτς αναμένεται να συνεχίσουν τις διαβουλεύσεις σήμερα το μεσημέρι, όπως δήλωσε στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Τανγιούγκ ο επικεφαλής του γραφείου Τύπου της σερβικής κυβέρνησης Μιλίβογε Μιχαήλοβιτς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά τη χθεσινοβραδινή συνάντηση δεν έγιναν δηλώσεις από τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς, που πρόσφατα έλαβαν την απόφαση για κάποιες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Ήδη, την περασμένη Παρασκευή, η ηγεσία του SPS έκανε αποδεκτή την παραίτηση του υπουργού Μεταφορών Μίλουτιν Μρκόνιτς, ενώ την ίδια ημέρα η κεντρική επιτροπή του SNS υιοθέτησε τις προτάσεις Βούτσιτς για διατήρηση από τον ίδιο του αξιώματος του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, αλλά παραίτησή του από τη θέση του υπουργού Άμυνας. Έγινε αποδεκτή ακόμη η πρόταση για αντικατάσταση τριών αξιωματούχων του κόμματος και συγκεκριμένα των υπουργών Γεωργίας, Αθλητισμού και Πολιτισμού.

Επίσης, κατόπιν αιτήματος των κυβερνητικών εταίρων, η προεδρία του URS συμφώνησε στις 28 Ιουλίου στο να χωριστεί σε δύο κομμάτια το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, με τον κ. Ντίνκιτς να συνεχίσει να είναι επικεφαλής του τελευταίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα χθες, ο κ. Ντίνκιτς είχε δηλώσει ότι το ζήτημα του ανασχηματισμού θα πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν ώστε η Σερβία να εστιάσει σε εργασιακά ζητήματα.

Ο πρωθυπουργός της Σερβίας και αρχηγός του SPS Ίβιτσα Ντάτσιτς δήλωσε, πριν από τη συνάντηση, στο Τανγιούγκ πως ένας σοβαρός ανασχηματισμός δεν αφορά μόνο την αλλαγή σε πρόσωπα, αλλά και αλλαγές στη συνολική προσέγγιση τομέων όπως η οικονομία.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης