Περισσότεροι από 200.000 πολίτες της Σερβίας μέσω των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης στήριξαν την πρωτοβουλία της Εθνικής Οργάνωσης Καταναλωτών (NOPS) για μποϊκοτάζ στα υγρά καύσιμα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συνεχείς ανατιμήσεις.

Στα πρατήρια υγρών καυσίμων υπάρχει πολύ μικρότερος αριθμός αυτοκινήτων σε σύγκριση με τις προηγούμενες ημέρες, δήλωσε ο πρόεδρος της Εθνικής Οργάνωσης Καταναλωτών Σερβίας Γκόραν Πόποβιτς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αφορμή για τη διαμαρτυρία είναι το γεγονός ότι από την αρχή του έτους κάθε μήνα οι τιμές των καυσίμων αυξάνονται κατά 5%, επειδή κανένας δεν θέλει να δεχθεί μείωση του ποσοστού κέρδους, τόνισε ο κ. Πόποβιτς.

«Κατανοούμε την παγκόσμια κρίση και την αύξηση της τιμής του αργού πετρελαίου στην παγκόσμια αγορά, αλλά δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να δείξουμε κατανόηση προς το δικό μας κράτος και τους εμπόρους πετρελαιοειδών που κλείνουν τα αυτιά στις διαμαρτυρίες του απλού καταναλωτή» τονίζει η Εθνική Οργάνωση Καταναλωτών Σερβίας.

Καλώντας τους πολίτες να μην αγοράσουν υγρά καύσιμα η NOPS αποδεικνύει ότι η υπευθυνότητα, η αλληλεγγύη και το σημαντικότερο η ετοιμότητα αντίδρασης είναι ο μοναδικός τρόπος δράσης των πολιτών, ανέφερε ο κ. Πόποβιτς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης