Ο επικεφαλής της σερβικής διαπραγματευτικής ομάδας στον διάλογο Βελιγραδίου – Πρίστινας, Μπόρισλαβ Στεφανοβιτς, θα επισκεφθεί σήμερα το Κόσοβο.

Είναι η πρώτη φορά από το 1999, οπότε η Σερβία έχασε την κυριαρχία στο Κόσοβο, που επισκέπτεται την περιοχή κάποιος Σέρβος πολιτικός αξιωματούχος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Στεφάνοβιτς μεταβαίνει στο Κόσοβο, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων που διεξάγονται μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας, υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως ανακοινώθηκε, ο κ. Στεφάνοβιτς, εκτός από την Εντίτα Ταχίρι, η οποία ηγείται της διαπραγματευτικής ομάδας των Αλβανών, θα συναντηθεί και με την πολιτική ηγεσία του Κοσόβου.

Η Πρίστινα προσπαθεί να αποδώσει στην επίσκεψη αυτή διακρατικό χαρακτήρα και όπως αναφέρουν τα αλβανικά Μ.Μ.Ε. στον εκπρόσωπο της Σερβίας θα γίνει επίσημη τελετή υποδοχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με δήλωσή του στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Τανγιούγκ, ο Μπόρισλαβ Στεφάνοβιτς διευκρίνισε ότι η επίσκεψή του στο Κόσοβο εντάσσεται στο πλαίσιο της διαδικασίας του διαλόγου που διεξάγεται μεταξύ των δύο πλευρών, δεν έχει διακρατικό χαρακτήρα και δεν αποτελεί αναγνώριση της ανεξαρτητοποίησης του Κοσόβου.

Ανέφερε, επίσης, ότι στο Κόσοβο θα συναντηθεί και με τους εκπροσώπους των Σέρβων στους θύλακες, αλλά και εκείνων που ζουν βόρεια του ποταμού Ίμπαρ και δεν αποδέχονται την κυριαρχία της Πρίστινας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης