Ο ανατραπείς πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς, ο οποίος έχει διαφύγει στη Ρωσία από τα τέλη Φεβρουαρίου, δήλωσε τη Δευτέρα ότι «σέβεται» την επιλογή του λαού μετά την εκλογή του Πέτρο Ποροσένκο στην προεδρία της χώρας.

«Ανεξάρτητα από την περιφέρεια ή τη συμμετοχή, όποια κι αν είναι η επιλογή που έγινε, σέβομαι αυτήν την επιλογή, η οποία έγινε την πιο δύσκολη στιγμή για την πατρίδα μας» αναφέρει ο Γιανουκόβιτς σε δήλωση που έκανε από το Ροστόφ επί του Ντον (νότια Ρωσία) και αναμεταδίδουν τα ρωσικά πρακτορεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θέλω, ωστόσο, να υπογραμμίσω πως, για τη νομιμότητα των εκλογών και τη νομιμότητα του ίδιου του προέδρου, η συμμετοχή των νοτιοανατολικών περιοχών της χώρας μας είναι απαραίτητη» πρόσθεσε διατυπώνοντας την εκτίμηση πως «πολλοί ψηφοφόροι των περιφερειών αυτών προσβλήθηκαν και ταπεινώθηκαν από τις πράξεις της παράνομης εξουσίας».

Σύμφωνα με τον Γιανουκόβιτς, ο «πρώτος» στόχος της εξουσίας μετά την εκλογή του Ποροσένκο είναι «να βάλει τέλος στο λουτρό αίματος» στη χώρα και «να αποσύρει τα στρατεύματα» από τις αυτονομιστικές ανατολικές περιοχές της Ουκρανίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης