Περίπου 780 πτώματα έχουν περισυλλεχθεί μέχρι στιγμής από τους δρόμους του Μαϊντούγκουρι, στο βόρειο τμήμα της Νιγηρίας.

Η συγκεκριμένη περιοχή, την περασμένη εβδομάδα έγινε θέατρο συγκρούσεων ανάμεσα στις δυνάμεις της τάξης και τους ριζοσπάστες ισλαμιστές, σύμφωνα με ανακοίνωση του νιγηριανού Ερυθρού Σταυρού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο βόρειο τμήμα της Νιγηρίας σημειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα σοβαρές συγκρούσεις ανάμεσα στα μέλη της ισλαμικής σέκτας Μπόκο Χαράμ, που αυτοαποκαλούνται Ταλιμπάν του Αφγανιστάν, και τις δυνάμεις της τάξης σε τέσσερις επαρχίες (Μπαούτσι, Κάνο, Γιόμπε και Μπόρνο).

Οι συγκρούσεις επικεντρώθηκαν στο Μαϊντούγκουρι, ορμητήριο των ισλαμιστών, όπου ο στρατός συνέτριψε την αντίσταση ρίχνοντας βλήματα όλμου στις θέσεις της.

“Έως τώρα 780 πτώματα έχουν περισυλλεχθεί από τους δρόμους του Μαϊντούγκουρι και ετάφησαν σε κοινούς τάφους σε τρεις περιοχές της πόλης”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μοχάμεντ Ζάνα Μπάρμα, γραμματέας του Ερυθρού Σταυρού στην επαρχία Μπόρνο, πρωτεύουσα της οποίας είναι το Μαϊντούγκουρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης