Εντός των «τειχών» θα παραμείνει φέτος το καλοκαίρι το 46% των Ιταλών, σύμφωνα με την ομοσπονδία ξενοδόχων «Federalberghi».

Το αντίστοιχο ποσοστό του 2009 ήταν 42,9%. Οι λόγοι που ώθησαν πολλούς Ιταλούς να μείνουν σπίτι οφείλονται, σε ποσοστό 55%, σε «οικονομικές δυσκολίες», ενώ το 33% του δείγματος απαντά, πιο απλά και άμεσα, ότι «δεν υπάρχουν χρήματα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η έρευνα της Federalberghi αποδίδει τον δισταγμό των Ιταλών να ταξιδέψουν προς γνωστά ντόπια και ξένα θέρετρα στις αυξήσεις που σημειώθηκαν, κυρίως στα μεταφορικά μέσα. Τα σιδηροδρομικά εισιτήρια σημείωσαν άνοδο της τάξεως του 12,7%, η βενζίνη αυξήθηκε κατά14,8% και τα διόδια κατά 5,5%.

Όσοι αποφάσισαν, πάντως, να εγκαταλείψουν τις μεγάλες πόλεις της χώρας διάλεξαν, κατά συντριπτική πλειονότητα (ποσοστό 74,6%) τις παραθαλάσσιες περιοχές της ηπειρωτικής Ιταλίας, της Σικελίας, της Σαρδηνίας και των μικρότερων νησιών.

Σύμφωνα, δε, με έρευνα του τηλεοπτικού δικτύου Sky Italia, η Ελλάδα αποτελεί πλέον μια από τις κύριες, σταθερές, τουριστικές προτιμήσεις των Ιταλών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακολουθεί η Κροατία, ενώ η Τουρκία έρχεται σχεδόν τελευταία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης