Πιέσεις για παραίτηση δέχεται ο πρόεδρος του Πακιστάν, Αζίφ Αλί Ζαρντάρι, από την αντιπολίτευση σχετικά με τον τρόπο που ενήργησαν οι ειδικές δυνάμεις των Η.Π.Α. κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εναντίον του Οσάμα μπιν Λάντεν την περασμένη Κυριακή στην πόλη Αμποταμπάντ.

«Αυτή η επιχείρηση ποδοπάτησε την τιμή και την υπόληψή μας. Τόσο ο πρόεδρος όσο και ο πρωθυπουργός πρέπει είτε να δώσουν εξηγήσεις είτε να παραιτηθούν», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Σόντρι Νίσαρ Άλι, επικεφαλής στην εθνοσυνέλευση του κυριότερου κόμματος της αντιπολίτευσης Μουσουλμανική Ένωση του Πακιστάν-Ναουάζ (PML-N).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η κυβέρνηση παραμένει σιωπηλή και φαίνεται ότι κανείς δεν απαντά στην προπαγάνδα που αμαυρώνει την εικόνα του Πακιστάν», συνέχισε ο Νίσαρ Άλι, επισημαίνοντας ότι οι Πακιστανοί δεν αισθάνονται πλέον ασφαλείς στη χώρα τους έπειτα από μία τέτοια παραβίαση του εδάφους τους.

Όσον αφορά τις υποψίες που έχουν εκφράσει οι Η.Π.Α. ότι κάποιοι Πακιστανοί στρατιωτικοί ή μέλη των μυστικών υπηρεσιών γνώριζαν ότι ο Μπιν Λάντεν ζούσε στην Αμπονταμπάντ, όπου βρίσκεται η στρατιωτική ακαδημία του Πακιστάν ο Νίσαρ Άλι υπογράμμισε: «Όσοι είναι υπεύθυνοι πρέπει να το παραδεχθούν και να παραιτηθούν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης