Σφοδρές μάχες μαίνονται σήμερα κοντά στη Μισράτα, πόλη την οποία πολιορκούν εδώ και δύο μήνες οι κυβερνητικές δυνάμεις, απ΄όπου υψώνεται ένα τεράστιο σύνεφο καπνού από το λιμάνι μετά το χθεσινό βομβαρδισμό δεξαμενών με καύσιμα από τις δυνάμεις που παραμένουν πιστές στο Λίβυο ηγέτη, Μουαμάρ Καντάφι.

Οι μάχες διεξάγονται στα δυτικά της Μισράτας, στην περιοχή Μουργκέγια. Στο λιμάνι ο καπνός που προέρχεται από την μεγάλη φωτιά που συνεχίζει να καίει τις δεξαμενές καυσίμων είναι ορατή από την πόλη των περίπου 500.000 κατοίκων, οι οποίοι έχουν αρχίσει να σχηματίζουν ουρές στα πρατήρια καυσίμων υπό τον φόβο ελλείψεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χθες πάντως, οι κυβερνητικές δυνάμεις εντατικοποίησαν τις επιθέσεις τους εναντίον του λιμανιού της Μισράτας, μοναδικό σύνδεσμο της πολιορκημένης πόλης με τον υπόλοιπο κόσμο. Σήμερα το πρωί ένας πύραυλος Γκραντ έπληξε μία δεξαμενή πετρελαίου κοντά στο λιμάνι. Η πυρκαγιά που προκλήθηκε εξαπλώθηκε και σε διπλανές δεξαμενές.

Οι κυβερνητικές δυνάμεις «κατέστρεψαν μόνο τις δεξαμενές που ήταν γεμάτες», δήλωσε ο Αχμέντ Μοντάσερ, ένας εξεγερμένος. «Κάποιος τους έδωσε τις ακριβείς συντεταγμένες των δεξαμενών. Αυτό αποδεικνύει ότι μέσα στην πόλη υπάρχει κάποιος που συνεργάζεται με τον Καντάφι», πρόσθεσε. Οι κατοίκοι της Μισράτας, παρόλο που δεν παίρνουν ακόμη τρόφιμα με το δελτίο, σχηματίζουν μεγάλες ουρές μπροστά από τα αρτοποιεία. «Οργανωνόμαστε ανά δρόμο. Ξεκινάμε να περιμένουμε στις 08:00 το πρωί και κάποιοι δεν καταφέρνουν να αγοράσουν ψωμί μέχρι το απόγευμα», δήλωσε ο Μοχάμεντ Χάμπους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης