Σφοδρές μάχες στο κέντρο και στα βόρεια του Χαλεπιού

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016, 18:10
Σφοδρές μάχες στο κέντρο και στα βόρεια του Χαλεπιού
Μία εβδομάδα αφότου ξεκίνησαν οι επιχειρήσεις του συριακού στρατού, με την υποστήριξη της Ρωσίας, για την ανακατάληψη του Χαλεπιού, οι κυβερνητικές δυνάμεις και οι αντάρτες δίνουν σκληρές μάχες στο κέντρο και στα βόρεια της πόλης αυτής, ανέφεραν πηγές και των δύο πλευρών, καθώς και μια οργάνωση που παρακολουθεί τις εξελίξεις στα μέτωπα του πολέμου.

Ωστόσο οι πληροφορίες για το αποτέλεσμα των σημερινών μαχών είναι αντικρουόμενες. Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και μια πηγή του συριακού στρατού ανέφεραν ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις έχουν καταλάβει εδάφη στα βόρεια του Χαλεπιού καθώς και κτίρια στο κέντρο της πόλης.

Πηγές των ανταρτών, από την άλλη, διαψεύδουν ότι οι καθεστωτικές δυνάμεις προελαύνουν στα βόρεια αφού κατέλαβαν την Πέμπτη τον καταυλισμό Χανταράτ. Ένας αξιωματικός των ανταρτών υποστήριξε ότι ο κυβερνητικός στρατός κατέλαβε τη συνοικία Σουλεϊμάν αλ Χαλάμπι, στο κέντρο της πόλης, αλλά κατόπιν αναγκάστηκε να αποσυρθεί.

Ένα αντλιοστάσιο στο Σουλεϊμάν αλ Χαλάμπι βομβαρδίστηκε, γεγονός που συνιστά άλλο ένα πλήγμα για το σύστημα υδροδότησης της πόλης που έχει ήδη υποστεί μεγάλες ζημιές. Το Παρατηρητήριο επέρριψε την ευθύνη στην κυβέρνηση, όμως μια στρατιωτική πηγή είπε ότι οι αντάρτες το ανατίναξαν. Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τους βομβαρδισμούς των ανταρτών στο Σουλεϊμάν αλ Χαλάμπι και στη γειτονική συνοικία Μιντάν.

Η ισλαμιστική οργάνωση Τζαμπχάτ Φάταχ αλ Σαμ (πρώην Μέτωπο Αλ Νόσρα) ανακοίνωσε ότι οκτώ μαχητές της σκοτώθηκαν στις μάχες στο Σουλεϊμάν αλ Χαλάμπι.

Το Παρατηρητήριο, που εδρεύει στη Βρετανία, έκανε λόγο για σφοδρούς βομβαρδισμούς από τις κυβερνητικές δυνάμεις και συνεχείς μάχες στο Σουλεϊμάν αλ Χαλάμπι, μια περιοχή που βρίσκεται πολύ κοντά στην Παλιά Πόλη του Χαλεπιού.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016, 18:10