Σφοδρές μάχες ανάμεσα στο συριακό στρατό και αντάρτες μαίνονται σήμερα στο Χαλέπι, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη και άτυπη, οικονομική πρωτεύουσα της Συρίας, για έκτη συνεχή ημέρα, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Ταυτόχρονα, η συνοικία Χάτζαρ αλ Ασουάντ της Δαμασκού, ένα από τα τελευταία προπύργια των ανταρτών στην πρωτεύουσα, σφυροκοπείται από ελικόπτερα και χερσαίες δυνάμεις με βαριά πολυβόλα, από τακτικές δυνάμεις οι οποίες “αποπειρώνται να ανακαταλάβουν” την περιοχή αυτή, σύμφωνα με την ίδια μη κυβερνητική οργάνωση, η οποία εδρεύει στο Λονδίνο και πρόσκειται στους αντικαθεστωτικούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τουλάχιστον 19 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους άμαχοι, έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής σήμερα σε επεισόδια βίας, σύμφωνα με προσωρινό απολογισμό της ίδιας οργάνωσης.

Σύμφωνα με τον Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, μαχητικά αεροσκάφη κάνουν υπερπτήσεις στο Χαλέπι, χωρίς πάντως ως τώρα να έχουν προχωρήσει σε βομβαρδισμούς. Στην επαρχία του Χαλεπιού η πόλη αλ Μπαμπ, που ελέγχουν επίσης οι αντάρτες, σφυροκοπείται επίσης, γεγονός που είχε συνέπεια ένας άμαχος να χάσει τη ζωή του.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης