Σφοδρές συγκρούσεις μαίνονται σήμερα σε πολλές πόλεις και προάστια γύρω από την πρωτεύουσα της Συρίας, καθώς συνεχίζεται η προσπάθεια των αντικαθεστωτικών ανταρτών να καταλάβουν την Δαμασκό, που διαρκεί εβδομάδες, σύμφωνα με μια μη κυβερνητική οργάνωση.

Πέρα από τις ανταλλαγές πυρών, σημειώθηκαν βομβαρδισμοί στην Νταράγια, προπύργιο των ανταρτών που ο τακτικός στρατός επιδιώκει να ανακαταλάβει, όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Στην περιοχή εστάλησαν ενισχύσεις του στρατού, κατά την ίδια πηγή. Η Ζαμάλκα και η Ζαμπάντανι, αντίστοιχα βορειοανατολικά και βορειοδυτικά της πρωτεύουσας της Συρίας, είναι επίσης θέατρο συγκρούσεων ενώ αναφέρθηκαν βομβαρδισμοί στην Ιρμπίν, βόρεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εδώ και μήνες το πυροβολικό και η πολεμική αεροπορία των ενόπλων δυνάμεων της Συρίας βομβαρδίζουν συνοικίες της Δαμασκού που αποτελούν ορμητήρια των ανταρτών, ώστε να απωθηθούν οι ομάδες τους που πλησιάζουν στην πρωτεύουσα. «Νέα προσπάθεια να διασπαστεί η άμυνα της πρωτεύουσας, εκατοντάδες αντάρτες νεκροί», τιτλοφόρησε το πρωτοσέλιδό της σήμερα η εφημερίδα Αλ Ουάταν, η οποία πρόσκειται στην κυβέρνηση. Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα στην πρωτεύουσα από το βράδυ της Δευτέρας σημειώθηκε απόπειρα εισβολής από τους αντάρτες στον βορειοανατολικό τομέα της Δαμασκού.

Εξάλλου στην ευρύτερη περιοχή γύρω από το Χαλέπι, στο βόρειο τμήμα της Συρίας, έξι αντάρτες σκοτώθηκαν σε μάχες κοντά στην Αστυνομική Ακαδημία στην Χαν Αλ Άσαλ, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης