Σφοδρές χιονοπτώσεις στα σύνορα Γαλλίας και Ισπανίας

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 4 Φεβρουαρίου 2015, 20:18
Σφοδρές χιονοπτώσεις στα σύνορα Γαλλίας και Ισπανίας
Οι σφοδρές χιονοπτώσεις προκάλεσαν τη διακοπή της κυκλοφορίας σε πολλές οδικές αρτηρίες που συνδέουν τη Γαλλία με την Ισπανία και τουλάχιστον 14.000 μαθητές δεν πήγαν σχολείο εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινόμενων που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον δύο ανθρώπων, σύμφωνα με τις ισπανικές αρχές.

Η Yπηρεσία Πολιτικής Προστασίας εξέδωσε προειδοποιήσεις για ακραία καιρικά φαινόμενα, σφοδρές χιονοπτώσεις και ψύχος, που αναμένεται να πλήξουν τις περιοχές στα βόρεια της χώρας, κυρίως την Καταλονία, όπως επίσης και τις νήσους Βαλεαρίδες (στη Μεσόγειο).

Δεκάδες σχολεία παρέμειναν κλειστά σήμερα και περίπου 14.000 μαθητές αναγκάστηκαν να παραμείνουν στα σπίτια τους, ανέφεραν οι τοπικές αρχές.

Στη Σαραγόσα, στην περιοχή της Αραγονίας (βόρεια), οι αρχές απομάκρυναν τουλάχιστον 20 ανθρώπους χθες και σήμερα λόγω της υπερχείλισης του ποταμού Έβρου με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν τουλάχιστον 20.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης.


Η κυκλοφορία γίνεται μετ’ εμποδίων στο τούνελ του Σομπόρτ (Πυρηναία) με αποτέλεσμα να έχουν προκληθεί μποτιλιαρίσματα πολλών χιλιομέτρων, σύμφωνα με την εταιρεία που είναι υπεύθυνη για την κυκλοφορία.

Στην Καταλονία (βορειοανατολικά) τουλάχιστον 25 εκατοστά χιονιού έχουν ήδη πέσει κυρίως στα κεντρικά, όπου η κυκλοφορία έχει διακοπεί σε δεκάδες δρόμους και πολλά οχήματα έχουν ακινητοποιηθεί στο χιόνι.

Σε τμήματα των δύο μεγαλύτερων οδικών αξόνων της περιοχής, τον AP-2 που συνδέει τη Μαδρίτη με τη Βαρκελώνη, και τον AP-7 που συνδέει τις ανατολικές περιοχές της χώρας με τη Γαλλία, η κυκλοφορία έχει διακοπεί.

Οι βροχοπτώσεις και οι χιονοπτώσεις έχουν ήδη στοιχίσει την ζωή σε δύο ανθρώπους. Το Σάββατο ένας 70χρονος σκοτώθηκε όταν το όχημά του παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά καθώς προσπαθούσε να διασχίσει έναν ποταμό, η στάθμη του οποίου είχε ανέβει.

Ένας σκιέρ, που παρασύρθηκε από μία χιονοστιβάδα το Σάββατο, εντοπίστηκε νεκρός την Κυριακή από τις ομάδες διάσωσης στο χιονοδρομικό κέντρο Κανταντσού, στα ισπανικά Πυρηναία.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 4 Φεβρουαρίου 2015, 20:45