Εκτεταμένες πλημμύρες προκάλεσαν οι σφοδρές βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στη βορειοδυτική Αγγλία.

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στο Λονδίνο, όταν σύμφωνα με την αστυνομία ριπή ανέμου τον έριξε πάνω σ’ ένα λεωφορείο που ήταν εν κινήσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η βρετανική επιτροπή για την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης συνεδρίασε την Κυριακή, ενώ οι Αρχές απομάκρυναν τους κατοίκους από εκατοντάδες πλημμυρισμένα σπίτια, τα οποία έμειναν χωρίς ρεύμα.

Μέλη της ακτοφυλακής συμμετείχαν στη διάσωση κατοίκων σε πλημμυρισμένες περιοχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η υπουργός Περιβάλλοντος Ελίζαμπετ Τρας δήλωσε ότι η κυβερνητική επιτροπή συνεκλήθη για να «προβεί επειγόντως σε εκτίμηση του μεγέθους των πλημμυρών και να εξασφαλίσει ότι η αντιμετώπισή τους θα είναι συντονισμένη και αποτελεσματική, και θα παρασχεθεί βοήθεια στους πληγέντες το συντομότερο δυνατό».

Σημειώνεται ότι η Βρετανία έχει πληγεί τα τελευταία χρόνια από αρκετές πλημμύρες. Το 2014 πολλές χιλιάδες στρέμματα αγροτικής γης στον Νότο της χώρας έμειναν πλημμυρισμένα για εβδομάδες, ενώ οι βορειοδυτικές περιοχές είχαν πληγεί από σοβαρές πλημμύρες τόσο το 2009 όσο και το 2005.

Ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον ανακοίνωσε μέσω Twitter πως ο στρατός έχει κινητοποιηθεί για να βοηθήσει τους πληγέντες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης