Περισσότερες από 60 είναι οι πυρκαγιές που μαίνονται αυτή τη στιγμή στο δυτικό Σίδνευ, με τις περισσότερες από αυτές να βρίσκονται εκτός κάθε ελέγχου και τις καιρικές συνθήκες να κάνουν ακόμη πιο δύσκολο το έργο των πυροσβεστών.

Οι υψηλές θερμοκρασίες και σε συνδυασμό με τους ξηρούς δυτικούς ανέμους που πνέουν με ταχύτητα 50 χαω, σχεδόν ακυρώνουν κάθε επιχείρηση των 500 ανδρών που επιχειρούν με περισσότερα από 200 οχήματα στην ευρύτατη περιοχή που έχει μετατραπεί σε κυριολεκτική κόλαση, καθώς περίπου 40 πύρινα μέτωπα δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επτά πυροσβέστες μέχρι στιγμής έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία με εγκαύματα αλλά και σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα ενώ εκατοντάδες είναι εκείνοι που υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Οι φλόγες ως τώρα κατέστρεψαν ολοσχερώς δυο σπίτια εκείνα όμως που βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο είναι εκατοντάδες.

Ιδιαίτερα προβληματισμένος ο απερχόμενος πρωθυπουργός Barry O’Farrell έκανε δηλώσεις στο κοινοβούλιο επισημαίνοντας την τεράστια δύναμη έμψυχου αλλά και τεχνικού υλικού το οποίο έχει επιστρατευθεί για τις πρωτοφανούς μεγέθους πυρκαγιές που πλήττουν τις περιοχές Tickner, Castlereagh Hawkesbury, Winmalee, και Blue Mountains

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Παύλος Κιρκασίδης

Δείτε τις φωτογραφίες στο album που ακολουθεί…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης