«Σιδηρά πυγμή» από την αιγυπτιακή κυβέρνηση

«Σιδηρά πυγμή» από την αιγυπτιακή κυβέρνηση
Η αιγυπτιακή κυβέρνηση διαβεβαίωσε σήμερα ότι θα υπερασπιστεί την εθνική ασφάλεια «με σιδηρά πυγμή» και ότι θα λάβει μέτρα κατά των επιθέσεων σε χώρους λατρείας, την επομένη των βίαιων επεισοδίων μεταξύ κοπτών χριστιανών και σαλαφιστών μουσουλμάνων που προκάλεσαν το θάνατο 12 ανθρώπων στο Κάιρο.

Οι αρχές «θα χτυπήσουν με σιδηρά πυγμή όλους όσοι προσπαθούν να βλάψουν την ασφάλεια του κράτους», δήλωσε ο αιγύπτιος υπουργός Δικαιοσύνης, Αμπντέλ Αζίζ αλ Γίντι, έπειτα από ένα έκτακτο υπουργικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε μετά τις χθεσινές ταραχές.

Στο μεταξύ, απαγόρευση της κυκλοφορίας έχει επιβληθεί γύρω από την εκκλησία της Αγίας Μίνας, όπου σημειώθηκαν τα επεισόδια, μέχρι αύριο, Δευτέρα, στις 11:00 τοπική ώρα, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση.

Τα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν χθες Σάββατο βράδυ στη συνοικία Ιμπάμπα του Καΐρου, μεταξύ μουσουλμάνων και χριστιανών, προκάλεσαν το θάνατο 12 ανθρώπων και τον τραυματισμό 232, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που μετέδωσε η αιγυπτιακή τηλεόραση, επικαλούμενη το υπουργείο Υγείας.

Ο αιγυπτιακός στρατός ανακοίνωσε ότι 190 άνθρωποι συνελήφθησαν και θα παραπεμφθούν στο στρατοδικείο.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 8 Μαΐου 2011, 18:43