Σιγκαπούρη: Προσωρινή έγκριση σε τεστ αναπνοής - Εντοπίζει τον κορωνοϊό σε ένα λεπτό

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 24 Μαΐου 2021, 13:54
Σιγκαπούρη: Προσωρινή έγκριση σε τεστ αναπνοής - Εντοπίζει τον κορωνοϊό σε ένα λεπτό

Οι αρχές της Σιγκαπούρης έδωσαν προσωρινή έγκριση σε τεστ αναπνοής που εντοπίζει την Covid-19 μέσα σε λιγότερο από ένα λεπτό, σύμφωνα με την τοπική start up που ανέπτυξε το προϊόν.

Η Breathonix, μια εταιρεία του Πανεπιστημίου της Σιγκαπούρης, ανακοίνωσε ότι τώρα συνεργάζεται με το Υπουργείο Υγείας για να ξεκινήσει η δοκιμαστική χρήση του προϊόντος σε ένα από τα μεθοριακά περάσματα με τη Μαλαισία.

Στην πιλοτική κλινική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη Σιγκαπούρη η συσκευή αυτή ανίχνευσης του κορωνοϊού μέσω της αναπνοής είχε ποσοστό επιτυχίας μεγαλύτερο του 90%. Η συσκευή διαθέτει στόμια μίας χρήσης ώστε να αποφεύγεται η μόλυνση των χρηστών. Αφού ο ενδιαφερόμενος φυσήξει μέσα στη συσκευή, αυτή αναλύει τα χημικά συστατικά της αναπνοής για να καθορίσει αν κάποιος έχει μολυνθεί από την Covid-19 ή όχι. Όποιος βγαίνει θετικός στο τεστ αυτό, θα πρέπει να υποβάλλεται και σε μοριακό τεστ, εξήγησε η Breathonix.

Η εταιρεία επισήμανε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με αρκετούς εγχώριους και διεθνείς οργανισμούς για τη χρήση του τεστ της και έκανε λόγο για μεγάλο εμπορικό ενδιαφέρον. Άλλες χώρες, όπως η Ινδονησία και η Ολλανδία, έχουν αναπτύξει αντίστοιχα τεστ που εντοπίζουν την Covid-19 μέσω της αναπνοής.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 24 Μαΐου 2021, 14:10