Η Σιγκαπούρη ανακοίνωσε ότι το παραλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού Δέλτα, το οποίο πρωτοεντοπίστηκε στην Ινδία, είναι το πιο διαδεδομένο στη χώρα μεταξύ των παραλλαγμένων στελεχών που προκαλούν ανησυχία (VOC), σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας, γεγονός που καταδεικνύει για μία ακόμα φορά ότι είναι πιο μεταδοτικό από τα υπόλοιπα.

Έως τις 31 Μαΐου στη Σιγκαπούρη είχαν εντοπιστεί 449 εγχώρια κρούσματα Covid-19 που οφείλονταν σε παραλλαγμένα στελέχη που προκαλούν ανησυχία. Από αυτά τα 428 αφορούσαν το στέλεχος Δέλτα και εννέα το Βήτα, που πρωτοεντοπίστηκε στη Νότια Αφρική, επισήμανε σε σημερινή του ανακοίνωση το υπουργείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αρχές της Σιγκαπούρης ανακοίνωσαν για πρώτη φορά εγχώρια κρούσματα που οφείλονταν στο παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα στις αρχές Μαΐου. Το στέλεχος αυτό προκαλεί ανησυχία παγκοσμίως καθώς ευθύνεται για μια ραγδαία άνοδο των κρουσμάτων της Covid-19 στις χώρες όπου έχει εντοπιστεί.

Η πρόσφατη αύξηση των μολύνσεων, περιλαμβανομένων αυτών που οφείλονται στο παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα, ώθησαν τις αρχές της Σιγκαπούρης να επιβάλουν πιο αυστηρούς περιορισμούς στις κοινωνικές συγκεντρώσεις τον Μάιο. Τον μήνα αυτό καταγράφηκαν στη Σιγκαπούρη 476 εγχώρια κρούσματα της Covid-19.

Έκτοτε ο αριθμός των μολύνσεων μειώνεται και σήμερα ανακοινώθηκαν μόλις δύο νέα κρούσματα κορωνοϊού, ο χαμηλότερος αριθμός από τις αρχές Μαΐου, ενώ τα περιοριστικά μέτρα ενδέχεται να χαλαρώσουν μετά τις 13 Ιουνίου. Συνολικά στην πόλη έχουν αναφερθεί περισσότερα από 62.000 κρούσματα Covid-19, εγχώρια και εισαγόμενα, και 34 θάνατοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης