Συγγενής του Ασάντ φέρεται να σκότωσε αξιωματικό επειδή τον προσπέρασε

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 11 Αυγούστου 2015, 04:48
Συγγενής του Ασάντ φέρεται να σκότωσε αξιωματικό επειδή τον προσπέρασε
Οι αρχές της Συρίας συνέλαβαν συγγενή του προέδρου Μπάσαρ Αλ Ασάντ, μετέδωσε το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων (SANA) τη Δευτέρα, δύο μέρες αφότου διαδηλωτές απαίτησαν την τιμωρία του άντρα αυτού γιατί φέρεται να έχει σκοτώσει έναν αξιωματικό του στρατού επειδή τον προσπέρασε με το αυτοκίνητό του.

Εκατοντάδες Σύροι διαδήλωσαν - ένα σπάνιο γεγονός στη χώρα - το Σάββατο το βράδυ στην παραθαλάσσια πόλη Λατάκια, οχυρό του Ασαντ και της αίρεσης των Αλαουιτών, για να απαιτήσουν την εκτέλεση του Σουλεϊμάν Αλ Ασαντ, γιο του ξαδέλφου του προέδρου Ασαντ, Χιλάλ.

Το πρακτορείο ανέφερε ότι «ο Σουλεϊμάν Χιλάλ Αλ Ασάντ κρατείται από τις αρμόδιες αρχές», χωρίς να δίνει περισσότερες πληροφορίες. Επίσης, το πρακτορείο δεν μετέδωσε τη διαδήλωση, το επεισόδιο στον δρόμο ή τον φερόμενο φόνο.

Οι λεπτομέρειες δεν έχουν ξεκαθαριστεί, αλλά σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που εδρεύει στη Βρετανία, και τους υποστηρικτές του προέδρου Ασαντ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Σουλεϊμάν Αλ Ασαντ θύμωσε όταν ο συνταγματάρχης Χασάν Αλ Σαΐχ προσπέρασε με το αυτοκίνητό του, μέσα στο οποίο βρισκόταν η οικογένειά του, το όχημα του πρώτου σε δρόμο της Λατάκια και γι' αυτόν τον λόγο τον πυροβόλησε.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο, οι διαδηλωτές φώναζαν το Σάββατο «ο λαός θέλει την εκτέλεση του Σουλεϊμάν», ενώ φώναζαν και συνθήματα υποστήριξης στον Ασάντ.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 11 Αυγούστου 2015, 05:30