Σιγή 20 δευτερολέπτων από τον πρωθυπουργό του Καναδά όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τη στάση του Τραμπ

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2020, 04:09
Σιγή 20 δευτερολέπτων από τον πρωθυπουργό του Καναδά όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τη στάση του Τραμπ

Με σιωπή 20 δευτερολέπτων απάντησε ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό όταν κλήθηκε από δημοσιογράφο, κατά τη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης του Τύπου, να σχολιάσει τη στάση που τηρεί ο Ντόναλντ Τραμπ απέναντι στους αντιρατσιστές διαδηλωτές, επισημαίνοντας στη συνέχεια ότι οι Καναδοί παρακολουθούν «με φρίκη» την κατάσταση στις ΗΠΑ.

Ο εν λόγω δημοσιογράφος τον κάλεσε επίσης να κάνει μια δήλωση για τα δακρυγόνα που έπεσαν στην Ουάσινγκτον ώστε να μπορέσει ο Τραμπ να φύγει από τον Λευκό Οίκο για να πάει να φωτογραφηθεί σε μια εκκλησία.

Παράλληλα επέμεινε, ρωτώντας τον Τριντό για ποιον λόγο αρνείται συστηματικά να σχολιάσει τις ενέργειες του Τραμπ, με τον οποίο διατηρεί μια δύσκολη σχέση, και τι μήνυμα πιστεύει ότι στέλνει αυτή η στάση του στους Καναδούς.

Ο Τριντό, που συνήθως απαντά αμέσως και ευθέως στους δημοσιογράφους, αυτή τη φορά χρειάστηκε πάνω από 20 δευτερόλεπτα για να μιλήσει.

«Παρακολουθούμε με φρίκη και κατάπληξη ό,τι συμβαίνει στις ΗΠΑ», είπε τελικά, επαναλαμβάνοντας τη δήλωση που έκανε την προηγούμενη εβδομάδα, όταν μιλούσε για τις ταραχές μετά τον θάνατο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ κατά τη σύλληψή του από τέσσερις αστυνομικούς στη Μινεάπολη.

«Είναι μια στιγμή που οι άνθρωποι ενώνονται. Είναι η ώρα να ακούσουμε, να μάθουμε ποιες είναι οι αδικίες που συνεχίζονται εδώ και χρόνια, εδώ και δεκαετίες, παρά την πρόοδο», συνέχισε, χωρίς να αναφέρει καθόλου το όνομα του Τραμπ.

Όπως κάνει σχεδόν καθημερινά, ο Τριντό επανέλαβε επίσης ότι και στη χώρα του θα πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά για να αντιμετωπιστεί ο ρατσισμός.

Ζήτησε επίσης να μην συγκρίνουν οι πολίτες την κατάσταση στον Καναδά με τις ΗΠΑ και να μη λένε απλώς ότι «α, εδώ είμαστε πολύ καλύτερα».

 

 

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2020, 04:37