Ιωάννα Καβανόζη

Τον γύρο του Διαδικτύου κάνει η εικόνα ενός σκύλου που δέχτηκε κακοποίηση από Ρώσους στρατιώτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι στρατιώτες του Πούτιν δολοφονούν πολίτες και εκτοξεύουν ρουκέτες σε σπίτια. Ούτε τα ζώα όμως γλιτώνουν.

Σπαρακτικές σκηνές συνεχίζουν να διαδραματίζονται, ενώ πολλοί Ουκρανοί πολίτες πρέπει να αφήσουν πίσω τα κατοικίδιά τους.

Η φωτογραφία του κακοποιημένου σκύλου που κοιτάζει λυπημένα την κάμερα συγκίνησε ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Άλαν, όπως ονόμασαν τον ημίαιμο τραυματισμένο σκύλο, έχει μια αποστράγγιση στο μυαλό του. Το στήθος του είναι σπασμένο. Ένας από τους πρόσφυγες τον πήρε από μια από τις βομβαρδισμένες πόλεις στην Ανατολική Ουκρανία. 

Οι ιδιοκτήτες του έχουν πεθάνει ή έχουν φύγει. Αλλά ο Άλαν είναι ζωντανός. Αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται στο Przemysl, μια πόλη της Πολωνίας. 

Οι υπάλληλοι του Ιδρύματος Ada τον έφεραν πέρα ​​από τα ουκρανικά σύνορα και φροντίζουν και άλλα ζώα. Οι βοηθοί δεν ξέρουν το πραγματικό του όνομα, αλλά τον βάφτισαν Άλαν. Υπολογίζουν την ηλικία του στα πέντε χρόνια.

Οι πληγές του έχουν καθαριστεί και παίρνει αντιβίωση. Δώδεκα ή περισσότερα τραύματα στο κεφάλι, μολύνσεις, σπασμένο στέρνο, παράσιτα και δερματικές παθήσεις είναι μόνο τα ορατά τραύματα που έχει υποστεί.

Σύμφωνα με την προκαταρκτική εκτίμηση της κατάστασής του, ο Άλαν μπορεί να ήταν θύμα ξυλοδαρμού. Πιθανότατα εγκαταλείφθηκε ή η οικογένειά του χάθηκε στον πόλεμο.

Οι εκτιμήσεις των κτηνιάτρων είναι ότι τα τραύματα του Άλαν θα επουλωθούν πλήρως και αμέσως μετά θα ψάξουν την κατάλληλη οικογένεια που θα τον υιοθετήσει και θα του δώσει απεριόριστη αγάπη, έτσι ώστε να επουλωθούν και τα ψυχικά τραύματα που του δημιούργησε ο πόλεμος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης