Συγκλονισμένος δηλώνει ο πρωθυπουργός Φούμιο Κισίντα, μετά τη δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε την Παρασκευή 8 Ιουλίου, δεσμευόμενος παράλληλα ότι η δημοκρατία της Ιαπωνίας «δεν θα υποκύψει ποτέ στη βία».

«Προσευχόμουν να σωθεί η ζωή του, αλλά παρόλα αυτά, έμαθα τον θάνατό του», τόνισε στους δημοσιογράφους εμφανώς συγκινημένος ο Φούμιο Κίσιντα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι πραγματικά λυπηρό. Δεν έχω λέξεις, έχω χάσει τα λόγια μου. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια και προσεύχομαι να αναπαυθεί εν ειρήνη η ψυχή του», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός της χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Ο Άμπε, ο μακροβιότερος πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, ο οποίος παραιτήθηκε το 2020 για λόγους υγείας, πυροβολήθηκε κατά τη διάρκεια της εκστρατείας στην περιοχή Νάρα ενόψει των εκλογών για την Άνω Βουλή της Κυριακής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Κατά τη διάρκεια αυτής της προεκλογικής περιόδου, διαπράχθηκε μια αποτρόπαια και βάρβαρη πράξη, η οποία κόστισε τη ζωή του πρώην πρωθυπουργού Άμπε. Αυτό είναι ασυγχώρητο. Το καταδικάζουμε για άλλη μια φορά με τον πιο έντονο τρόπο», επισήμανε ο Φούμιο Κισίντα.

Οι προεκλογικές δραστηριότητες θα συνεχιστούν με «πλήρη και ενδελεχή μέτρα» που λαμβάνονται για να διασφαλιστεί η ασφάλεια, πρόσθεσε ο Κισίντα, ο ηγέτης του κυβερνώντος Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (LDP) του οποίου ήταν επίσης μέλος ο Άμπε.

 «Πρέπει να υπερασπιστούμε απόλυτα τις ελεύθερες και δίκαιες εκλογές, που αποτελούν τη βάση της δημοκρατίας. Θα συνεχίσουμε την προεκλογική μας εκστρατεία αύριο, όπως είχε προγραμματιστεί, με τη σταθερή πεποίθηση ότι δεν θα υποκύψουμε ποτέ στη βία», είπε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός.

«Ο Άμπε ανέλαβε μια βαριά ευθύνη ως πρωθυπουργός για οκτώ χρόνια και οκτώ μήνες, τη μεγαλύτερη περίοδο στη σύγχρονη ιστορία.  Καθοδήγησε τη χώρα προς τα εμπρός σε μια δύσκολη εγχώρια και διεθνή κατάσταση μέσω της εξαιρετικής ηγετικής και εκτελεστικής του ικανότητας», πρόσθεσε ο Κισίντα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης