Δεν υπάρχει χώρος στα νεκροταφεία να ταφούν τα θύματα του κορωνοϊού και η πόλη του Μπέργκαμο στην Ιταλία αναγκάζεται να στείλει τους νεκρούς της εκτός της περιοχής.

Μια εντυπωσιακή στήλη στρατιωτικών οχημάτων διέσχισε την καρδιά του Μπέργκαμο την Τετάρτη 18 Μαρτίου, από το μνημειώδες νεκροταφείο μέχρι τον αυτοκινητόδρομο, μεταφέροντας τα νεκρά σώματα των ανθρώπων που έχασαν τη μάχη με τον κορωνοϊό. Περίπου 70 φορτηγά στρατού κατευθύνονται σε δεκάδες προορισμούς στην υπόλοιπη Ιταλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δραματική εικόνα από το Μπέργκαμο που δημοσίευσε η ηλεκτρονική έκδοση της La Repubblica:

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Tο νεκροταφείο στο Μπέργκαμο δεν ήταν ικανό να φιλοξενήσει τα φέρετρα των θυμάτων του κορωναϊού για μέρες. Και το ίδιο ισχύει και για το φούρνο κρεματόριο (υπάρχει μόνο ένα στην πόλη, είναι ενεργό 24 ώρες την ημέρα). Η πόλη παραμένει η πιο πληγείσα επαρχία της χώρας μέχρι στιγμής και οι υπηρεσίες νεκροταφείων και οι υπηρεσίες κηδειών μπλοκαριστεί. Από χθες, η λύση που εντοπίστηκε για την αντιμετώπιση της έκτακτης ανάγκης ήταν η χρήση στρατιωτικών οχημάτων. Τα θύματα κορωναϊού μεταφέρονται σε άλλες περιοχές: ξεκινώντας από την Emilia Romagna. Οι πρώτες αποστολές των φέρετρων ήταν στη Μόντενα.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης