Μετά την Μάχσα Αμινί που με τον θάνατό της, ξεσήκωσε την παγκόσμια κατακραυγή και προκάλεσε ένα τεράστιο κύμα διαδηλώσεων εδώ και δέκα μέρες στο Ιράν, που «φουντώνει» ολοένα και περισσότερο, παρά τους 54 καταγεγραμμένους μέχρι στιγμής νεκρούς και τους πάνω από 700 συλληφθέντες, μια ακόμη νεαρή γυναίκα μετατρέπεται σε δυνατό σύμβολο αγώνα για την ελευθερία των γυναικών στη χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η 20χρονη Χαντίς Νατζαφί, Ιρανή κουρδικής καταγωγής, που έχασε τη ζωή της την περασμένη Πέμπτη έχοντας δεχθεί έξι σφαίρες, στον λαιμό, το πρόσωπο και την καρδιά κατά την διάρκεια διαδηλώσεων στην πόλη Καράτζ, 36 χλμ. δυτικά της Τεχεράνης, γίνεται άθελα της το δεύτερο σύμβολο του αγώνα κατά του θεοκρατικού καθεστώτος στο Ιράν.

Η οικογένεια και οι φίλοι της 20χρονης Χαντίς την αποχαιρέτησαν πριν από λίγες ώρες σε μια συγκλονιστική αλλά λιτή κηδεία με λουλούδια μπροστά σε μια κορνίζα με την φωτογραφία της νεαρής κοπέλας με τον θρήνο όλων να είναι βουβός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτή είναι η κηδεία της 20χρονης #HadisNajafi, η οποία έπεσε νεκρή στο δρόμο από τις δυνάμεις ασφαλείας κατά των διαδηλωτών. Η Χαντίς ήταν ένα καλόκαρδο κορίτσι και αγαπούσε τον χορό. Διαδήλωνε κατά του βάναυσου θανάτου της #MahsaAmini. Το έγκλημά τους: ήθελαν ελευθερία» έγραψε η Ιρανή δημοσιογράφος Μασίχ Αλινετζάντ, αναρτώντας το σχετικό βίντεο.

 «Αυτό το 20χρονο κορίτσι που ετοιμαζόταν να συμμετάσχει στη διαμαρτυρία ενάντια στη δολοφονία της #MahsaAmini σκοτώθηκε με 6 σφαίρες. Η #HadisNajafi, 20 ετών, πυροβολήθηκε στο στήθος, το πρόσωπο και το λαιμό από τις δυνάμεις ασφαλείας της Ισλαμικής Δημοκρατίας. Γίνε η φωνή μας», γράφει σε ένα ακόμη μήνυμα της, η Ιρανή δημοσιογράφος.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης