Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι ζήτησε συγνώμη για τα σκάνδαλα διαφθοράς στα οποία ενεπλάκησαν μέλη του κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματός (PP) και δεσμεύτηκε ότι θα κάνει περισσότερα για να υπάρξει κάθαρση στην πολιτική της χώρας.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο πρωθυπουργός ζήτησε συγγνώμη, παρά τις συνεχιζόμενες δικαστικές έρευνες εις βάρος μελών του κόμματός του την τελευταία τριετία, από τότε δηλαδή που το PP κέρδισε στις βουλευτικές εκλογές και ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας. Η εμπλοκή στελεχών του Λαϊκού Κόμματος σε σκάνδαλα είχε ως αποτέλεσμα η δημοτικότητα της παράταξης να είναι εξαιρετικά χαμηλή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ζητώ συγγνώμη εκ μέρους του PP σε όλους τους Ισπανούς επειδή διόρισα άτομα σε θέσεις που δεν τους άξιζαν και που φαίνεται ότι τις εκμεταλλεύτηκαν» τόνισε ενώπιον των μελών της Γερουσίας.

«Θα συνεχίσουμε να αυξάνουμε το πεδίο των μέτρων κατά της διαφθοράς μέχρι να διασφαλίσουμε ότι όποιος κατέχει δημόσιο αξίωμα σε αυτήν τη χώρα θα σκέφτεται δύο φορές προτού μπει στον πειρασμό της διαφθοράς» πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης