Σφοδρή κριτική από πολλούς αναγνώστες δέχθηκε η γαλλική εφημερίδα Le Monde επειδή στο εξώφυλλο του ένθετου περιοδικού της «M» είχε μια φωτογραφία του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, που έμοιαζε με τον Αδόλφο Χίτλερ.

Το περιοδικό κυκλοφόρησε το Σάββατο και μετά τις αντιδράσεις των αναγνωστών ο διευθυντής έκδοσης Λικ Μπρονέρ αναγκάστηκε να ζητήσει δημόσια συγγνώμη από τους αναγνώστες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το επίμαχο εξώφυλλο, εμπνευσμένο από τις πρόσφατες διαδηλώσεις του κινήματος των Κίτρινων Γιλέκων σε ολόκληρη τη Γαλλία, απεικονίζει τον Εμανουέλ Μακρόν να κοιτάζει με βλοσυρό βλέμμα, με φόντο τους διαδηλωτές που κρατούν σημαίες κοντά στην Αψίδα του θριάμβου.

Την Κυριακή ο διευθυντής έκδοσης του περιοδικού της Le Monde έγραψε στην εφημερίδα: «Το εξώφυλλο του περιοδικού «M» της Le Monde με ημερομηνία Σάββατο, 29 Δεκεμβρίου, προκάλεσε αντιδράσεις σε μερικούς από τους αναγνώστες μας. Ζητάμε συγγνώμη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ίδιος, υποστήριξε πως το ατυχές εξώφυλλο ήταν ιδέα του γραφίστα του περιοδικού, που χρησιμοποίησε το μαύρο και το κόκκινο χρώμα, τα αγαπημένα των Ναζί, εμπνευσμένος από το καλλιτεχνικό ρεύμα του κονστρουκτιβισμού στη Ρωσία, το οποίο αναπτύχθηκε από το 1913 μέχρι το 1930.

Ο Ρισάρ Φεράν, πρόεδρος του γαλλικού Κοινοβουλίου, δήλωσε πως η γραφική απεικόνιση και η σχετική φωτογραφία του Γάλλου προέδρου στο περιοδικό «δεν μπορεί να έγιναν τυχαία».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης