Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε την Παρασκευή «συγκρατημένα αισιόδοξος» σε ό,τι αφορά το ζήτημα του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν.

«Έχουμε ακόμη καιρό μπροστά μας», είπε ο Λαβρόφ, παραδεχόμενος πάντως ότι οι συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα της Ισλαμικής Δημοκρατίας είναι δύσκολες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σε ό,τι αφορά στις διαπραγματεύσεις με το Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα παραμένω συγκρατημένα αισιόδοξος», σημείωσε ο Λαβρόφ κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Οι διαπραγματεύσεις για τον φάκελο του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος ξανάρχισαν πριν από δέκα ημέρες στη Νέα Υόρκη ανάμεσα στην Τεχεράνη και την Ομάδα 5+1 (ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία, Ρωσία, Κίνα και Γερμανία). Οι διαπραγματευτές έχουν προθεσμία έως την 24η Νοεμβρίου για να καταλήξουν σε μια οριστική συμφωνία.

«Έχω την αίσθηση ότι όλα τα μέρη επιδιώκουν να καταλήξουμε σε μια συμφωνία. Έχουμε ακόμη χρόνο ως τις 24 Νοεμβρίου», είπε σε καθησυχαστικό τόνο ο Λαβρόφ, παραδεχόμενος πάντως πως «τα πιο δύσκολα ζητήματα» απομένουν ακόμη να διευθετηθούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα ο επικεφαλής της διπλωματίας της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς είχε επικρίνει την απουσία «σημαντικής προόδου» στις διαπραγματεύσεις στη Νέα Υόρκη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης