Τουλάχιστον 90 άνθρωποι τραυματίστηκαν, όταν δύο τρένα συγκρούστηκαν το Σάββατο κοντά στο Άμστερνταμ, όπως μεταδίδουν τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, επικαλούμενα εκπροσώπους των ολλανδικών σιδηροδρόμων αλλά και της αστυνομίας. Συγκεκριμένα, το ατύχημα συνέβη στο ύψος του Westerpark στις 18.30 τοπική ώρα.

Εκπρόσωπος της ολλανδικής υπηρεσίας επιτήρησης των σιδηροδρόμων δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο αμέσως μετά το ατύχημα πως οι τραυματίες είναι περίπου 60, εκ των οποίων οι 33 σοβαρά. «Δεν μπορώ αυτή τη στιγμή να δώσω πιο συγκεκριμένα στοιχεία» είπε ο εκπρόσωπος. Οι επιβάτες οι οποίοι δεν τραυματίστηκαν συγκεντρώθηκαν σε έναν οίκο ευγηρίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, εκπρόσωπος της Εθνικής Αστυνομίας ανέφερε ότι όλοι οι τραυματίες περισυνελέγησαν από τα τρένα και έχουν μεταφερθεί σε διάφορα νοσοκομεία. Ο ίδιος κάνει λόγο για περίπου 125 τραυματίες, από τους οποίους οι 13 πολύ σοβαρά. Ήδη έχουν αρχίσει οι διαδικασίες για την τεχνική εξέταση, προκειμένου να διαπιστώσουν τα αίτια του ατυχήματος. Μεταξύ των τραυματιών είναι γυναίκες και παιδιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αν και εξωτερικά των τρένων δεν υπάρχουν μεγάλες εμφανείς ζημιές, λόγω της μεγάλης ταχύτητας, κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης οι επιβάτες «χτυπούσαν» σε διάφορα σημεία μέσα στα βαγόνια.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «De Telegraf» εξαιτίας του ατυχήματος έχει διακοπεί η συγκοινωνία μεταξύ του κεντρικού σταθμού του Άμστερνταμ και του αεροδρομίου Σίπχολ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

Δείτε φωτογραφίες:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης