Νέα οδοφράγματα στήνουν οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές στο Κίεβο μετά την αποτυχία των συνομιλιών μεταξύ των ηγετών της αντιπολίτευσης και του προέδρου της Ουκρανίας, Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

Υπό συνθήκες βαρέος ψύχους, διαδηλωτές από την Πλατεία Ανεξαρτησίας κατέλαβαν το κτήριο του υπουργείου Γεωργίας, ενώ η εκεχειρία τους με τις δυνάμεις ασφαλείας συνεχίζεται. Αντιπαράθεση μεταξύ διαδηλωτών και εκπροσώπων των Aρχών σημειώνεται ωστόσο έξω από το γραφείο του κυβερνήτη στην πόλη Ιβάνο-Φρανκίφσκ της δυτικής Ουκρανίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο επίτροπος Διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης Στέφαν Φούλε αναμένεται να επισκεφθεί το Κίεβο εντός της ημέρας. Ο κ. Φούλε είχε κομβικό ρόλο στη διαπραγμάτευση της συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου μεταξύ Ε.Ε. και Ουκρανίας, την οποία ο κ. Γιανουκόβιτς τελικώς απέρριψε προς όφελος μιας προσέγγισης με τηn Ρωσία, γεγονός που έδωσε το έναυσμα για τις μεγάλες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

Γαλλία και Γερμανία κάλεσαν αντίστοιχα τους πρεσβευτές της Ουκρανίας σε Παρίσι και Βερολίνο ζητώντας τους διευκρινίσεις, καθώς και το τέλος της βίαιης καταστολής των διαδηλωτών. Την πολιτική κρίση στη χώρα επέτειναν και οι πρώτοι θάνατοι διαδηλωτών από σφαίρες στην περιοχή της Πλατείας Ανεξαρτησίας.

Ακτιβιστής βρέθηκε νεκρός σε δασική έκταση κοντά στο Κίεβο αφού, όπως όλα δείχνουν, είχε απαχθεί, βασανιστεί και αφεθεί να πεθάνει στο χιόνι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης