Ταραχές έχουν ξεσπάσει στην Κίνα, σε μία γέφυρα που ενώνει τις επαρχίες Χουμπέι και Τσιανγκσί επειδή οι Αρχές δεν επιτρέπουν στους πολίτες από την περιοχή της Χουμπέι να περάσουν στην άλλη πλευρά.

Όπως φαίνεται και στα βίντεο που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο, εξαγριωμένοι πολίτες συγκρούονται μεταξύ τους και με τις δυνάμεις της αστυνομίας επειδή, παρά τη λήξη των αυστηρών περιοριστικών μέτρων λόγω του ξεσπάσματος του κορωνοϊού, δεν τους επιτρέπεται η είσοδος στη γειτονική πόλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα τέλη Ιανουαρίου, η επαρχία Χουμπέι, το επίκεντρο της επιδημίας του κορωνοϊού, αποκλείστηκε στην προσπάθεια για τον περιορισμό της επιδημίας. Τα 60 εκατομμύρια πολιτών της ήταν υπό περιορισμό και όλοι οι δρόμοι πρόσβασης στην επαρχία αποκόπηκαν. Τώρα, με εξαίρεση τους κατοίκους της Γουχάν, της πόλης όπου εντοπίστηκε η πρώτη εστία της πανδημίας, οι πολίτες της Χουμπέι έχουν το δικαίωμα να κινούνται ελεύθερα σε ολόκληρη την Κίνα, εφόσον αποδεικνύουν ότι είναι υγιείς. Το πρόβλημα είναι ότι η υπόλοιπη χώρα πολλές φορές δεν θέλει να τους δεχτεί και υπάρχουν αρκετές αντιδράσεις, που οδήγησαν και στις σημερινές συγκρούσεις μεταξύ πολιτών από τις δύο επαρχίες και της αστυνομίας, που αναγκάστηκε να επέμβει. 
 

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης