Συγκρούσεις Κούρδων ανταρτών με ιρανικό στρατό

Συγκρούσεις Κούρδων ανταρτών με ιρανικό στρατό
Κούρδοι αντάρτες σκότωσαν τέσσερα μέλη των Φρουρών της Επανάστασης, της ομάδας ελίτ του ιρανικού στρατού, στο δυτικό Ιράν, όπως δήλωσε τοπικός αξιωματούχος τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο Mehr. Η επίθεση σημειώθηκε την Τρίτη το βράδυ από μέλη του Κόμματος για την Ελεύθερη Ζωή στο Κουρδιστάν (PJAK), το βασικό κουρδικό κίνημα που μάχεται εναντίον της κυβέρνησης της Τεχεράνης, κοντά στην πόλη Παβέχ της επαρχίας Κερμανσάχ, διευκρίνισε το Mehr.


«Τέσσερα μέλη των Φρουρών σκοτώθηκαν και ακόμη τέσσερα τραυματίστηκαν σε αυτή την επίθεση», δήλωσε ο Σαχριγιάρ Χεϊνταρί υψηλόβαθμος αξιωματούχος ασφαλείας της επαρχίας. Σύμφωνα με τον ίδιο το PJAΚ υπέστη επίσης «απώλειες», χωρίς όμως να δώσει διευκρινίσεις.

Αυτοί είναι οι πρώτοι θάνατοι από επίθεση Κούρδων ανταρτών, που καταγράφονται από το προηγούμενο καλοκαίρι στο Ιράκ. Τον Σεπτέμβριο οι Φρουροί της Επανάστασης είχαν ανακοινώσει ότι «καθάρισαν» τις μεθοριακές περιοχές στο βορειοδυτικό Ιράν από τις ένοπλες κουρδικές ομάδες και ότι σκότωσαν 180 αντάρτες του PJAK.

Τον Οκτώβριο ο Iρανός υπουργός Εξωτερικών Αλί Ακμπάρ Σαλεχί και ο πρόεδρος της ημιαυτόνομης περιοχής του ιρακινού Κουρδιστάν Μασούντ Μπαρζανί είχαν δηλώσει ότι το θέμα του PJAK έχει «διευθετηθεί».

Επιμέλεια: Παύλος Διονυσόπουλος
Πηγή: kathimerini.com.cy

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 28 Απριλίου 2012, 10:28