Οι ΗΠΑ «συνεχάρησαν» τη Δευτέρα τους Σενεγαλέζους για την επιτυχή διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών, οι οποίες ανέδειξαν ως νικητή τον υποψήφιο της αντιπολίτευσης Μάκι Σαλ έναντι του απερχόμενου προέδρου Αμπντουλαγιέ Ουαντέ.

«Εμείς θα περιμένουμε έως ότου επιβεβαιωθούν τα αποτελέσματα των εκλογών, αλλά φυσικά και συγχαίρουμε τον λαό της Σενεγάλης για την καλή διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας», τόνισε στους δημοσιογράφους η εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ Βικτόρια Νάλαντ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 85χρονος Ουαντέ «παραδεχόμενος την ήττα του έδωσε δείγματα αξιοπρέπειας», τόνισε η Νάλαντ, προσθέτοντας πως «αυτό αποτελεί καλή εξέλιξη». Ο απερχόμενος πρόεδρος είχε σπεύσει να παραδεχθεί την ήττα του προτού καν ανακοινωθούν τα επίσημα αποτελέσματα των εκλογών, οι οποίες είχαν διεξαχθεί εν πλήρη ηρεμία.

Αλλά και ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, στη δική του ανακοίνωση για τα συγχαρητήρια στον Σαλ, εκφράζει την αντίληψη πως η Σενεγάλη έχει παγιώσει την εικόνα της ως «παράδειγμα καλής διακυβέρνησης και δημοκρατίας» στην Αφρική, και εξέφρασε την ευχή για μία «στέρεα συνεργασία» ανάμεσα στην Ουάσιγκτον και το Ντακάρ.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης