Συγχαρητήρια Ρέντσι στην Eni για το κοίτασμα φυσικού αερίου στη Μεσόγειο

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2015, 17:01
Συγχαρητήρια Ρέντσι στην Eni για το κοίτασμα φυσικού αερίου στη Μεσόγειο
O Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι συνεχάρη την εταιρεία υδρογονανθράκων Eni για τον εντοπισμό του μεγαλύτερου κοιτάσματος πετρελαίου στη Μεσόγειο.

Το κοίτασμα βρίσκεται σε απόσταση 107 χιλιομέτρων από το Πορτ Σάιντ της Αιγύπτου, σε 1.450 μέτρα βάθους, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία την Κυριακή.

«Συγχαίρω την Εni για το εξαιρετικό αυτό αποτέλεσμα, το οποίο εντάσσεται στο πλαίσιο των ιταλοαιγυπτιακών σχέσεων, σε μια οπτική στρατηγικής οικονομικής συνεργασίας, η οποία αφορά την Ιταλία, αλλά και γενικότερα όλη την αφρικανική ήπειρο», ανέφερε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Ο Ρέντσι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αιγύπτιο πρόεδρο αλ-Σίσι «για να σχολιάσουν τις θετικές συνέπειες της ανακάλυψης αυτής για την ενεργειακή σταθερότητα της Μεσογείου και για τις προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής».

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, το κοίτασμα μπορεί εν δυνάμει να προσφέρει 850 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου, ενώ καλύπτει συνολική έκταση περίπου 100 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Η Eni δραστηριοποιείται στην περιοχή βάσει συμφωνίας που υπέγραψε με το αιγυπτιακό υπουργείο Πετρελαίου τον Ιανουάριο του 2014.

Ο εντοπισμός του κοιτάσματος, σύμφωνα με την εφημερίδα Corriere della Sera, είναι πιθανό να επιτρέψει στην Αίγυπτο να εξασφαλίσει ενεργειακή αυτονομία για πολλές δεκαετίες.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2015, 17:06