Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Αμερικανός πρόεδρος, Barack Obama, με τον Νοτιοκορεάτη ομόλογό του, Lee Myung-bak, προκειμένου να εκφράσει τα θερμά του συλλυπητήρια για τη βύθιση του νοτιοκορεάτικου πλοίου του πολεμικού ναυτικού.

Η Νότια Κορέα έθεσε χθες όλους τους κυβερνητικούς αξιωματούχους και τους δημόσιους λειτουργούς σε «κατάσταση συναγερμού», μετά την κρίση που προκάλεσε η μυστηριώδης βύθιση της κορβέτας 1.200 τόνων του πολεμικού ναυτικού, σε θαλάσσια περιοχή που διεκδικεί η Βόρεια Κορέα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Obama τηλεφώνησε στο κ. Lee για να προσφέρει υποστήριξη και συλλυπητήρια, μετά τη βύθιση του πολεμικού πλοίου «Cheonan» της Νότιας Κορέας την 26η Μαρτίου, ανέφερε ανακοινωθέν του Λευκού Οίκου.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ φέρεται να είπε στον Νοτιοκορεάτη πρόεδρο ότι «οι σκέψεις και οι προσευχές του Αμερικάνικου λαού» στρέφονται στις οικογένειες των αγνοούμενων ναυτών και την οικογένεια του δύτη του πολεμικού Ναυτικού της Νότιας Κορέας που έχασε τη ζωή του προσπαθώντας να τους σώσει».

Πενήντα οκτώ άνθρωποι διασώθηκαν από το πλοίο των 88 μέτρων μετά τη βύθισή του, αλλά 46 ναυτικοί εξακολουθούν να αγνοούνται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Σεούλ δεν έχει ανακοινώσει επίσημα εάν η Βόρεια Κορέα ενέχεται στο επεισόδιο, αν και ο Υπουργός Άμυνας έχει εκτιμήσει ότι την καταστροφή ενδέχεται να προκάλεσε βορειοκορεάτικη νάρκη, που είτε είχε αφεθεί να πλέει στην περιοχή είτε τοποθετήθηκε από πρόθεση.

Διαβάστε επίσης:

Νοτιοκορεάτικο πλοίο βυθίστηκε κοντά στη Β. Κορέα, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 26 Μαρτίου 2010, 17:11

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης