Στην πόλη «Τουλούζ» της Γαλλίας, όπως έγινε γνωστό σήμερα, συνελήφθη τη Δευτέρα, ένας άνδρας και τέθηκε υπό κράτηση, στο πλαίσιο της έρευνας του δολοφονηθέντος ιερέα, στα τέλη Ιουλίου, στον καθολικό ναό «Ντε Ρουβριέ», της ενορίας του Αγίου Στεφάνου, σύμφωνα με κύκλους της γαλλικής δικαιοσύνης.

Γεννήθηκε στις 17 Αυγούστου 1994 και σύμφωνα με δικαστική πηγή που επικαλείται το γαλλικό πρακτορείο «ouest-france»,  η έρευνα αυτή θα έχει διάρκεια ενώ ο ύποπτος, αναμένεται να κρατηθεί για περίοδο, πέραν των τεσσάρων ημερών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με μια πηγή της αστυνομίας, ο ίδιος έχει έρθει σε επαφή με τους δύο δολοφόνους του πατέρα Ζακ Χάμελ, του οποίου, οι εισβολείς του αυτοαποκαλούμενου Χαλιφάτου, έκοψαν το κεφάλι, μέσα στην εκκλησία, κοντά στο Ρουέν, του Σεντ Ετιέν.

Θυμίζουμε ότι στις 26 Ιουλίου, οι Αμπντέλ Κερμίς και Πετιζάν και οι δύο ηλικίας 19 ετών, κράτησαν ομήρους πέντε ανθρώπους και σκότωσαν τον ιερέα, την ώρα της Θείας Λειτουργίας, προτού πέσουν νεκροί, από τους “snipers”, έξω από την ανατολική πλευρά του καθολικού ναού.

Ο ξάδελφος ενός εκ των δολοφόνων στη φυλακή

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δύο νεαροί άνδρες, τις κατοικίες των οποίων χώριζαν αρκετά χιλιόμετρα, συνεννοούνταν σύμφωνα με τις έρευνες που ακολούθησαν, λίγες ημέρες πριν συναντηθούν και διαπράξουν το στυγνό έγκλημα, μέσω κρυπτογραφημένων τηλεγραφημάτων «email».

Σε ένα από αυτά μάλιστα, αναφερόταν και το όνομα του ξάδελφου του Πετιζάν, Κ. Φαρίντ, ο οποίος  κατηγορήθηκε και φυλακίστηκε στις 31 Ιουλίου. Ο Φαρίντ, γεννημένος στο Νανσί, ηλικίας 30 ετών, είχε «πλήρη γνώση, για το απίστευτο έγκλημα που ετοίμαζαν οι δύο Ισλαμιστές τρομοκράτες, εκτός από τον τόπο και την ακριβή ημερομηνία της επικείμενης βίαιη δράσης τους» σύμφωνα με τον διοικητή, της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας του Παρισιού.

Αρκετοί ακόμη άνθρωποι, των οποίων τα ονόματα δεν έχουν δημοσιοποιηθεί, έχουν επίσης συλληφθεί και τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες συνέργειας στη δολοφονία.

Επιμέλεια: Φάνης Επιτροπάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης