Δύο Σουδανοί δημοσιογράφοι, που εργάζονται για μία εφημερίδα της αντιπολίτευσης, συνελήφθησαν στο Χαρτούμ, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του κομμουνιστικού κόμματος.

«Δύο δημοσιογράφοι (της κομμουνιστικής) εφημερίδας “αλ Μαϊντάν” συνελήφθησαν από τους άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας, την ώρα που έφευγαν από το γραφείο τους χθες το βράδυ» δήλωσε ο Σαντίκ Γιούσεφ. Επίσης, ο ίδιος πρόσθεσε ότι πρόκειται συγκεκριμένα για τους Σαμίρ Σαλαχεντίν και Μοχάμεντ Χάμζα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σύλληψή τους δεν έχει επιβεβαιωθεί από καμία άλλη πηγή, όμως σύμφωνα με στοιχεία περισσότεροι από 10 δημοσιογράφοι αλλά και 70 διαδηλωτές συνελήφθησαν από την Κυριακή στη διάρκεια αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στο Χαρτούμ.

Τουλάχιστον ένας από τους δημοσιογράφους που συνελήφθησαν παραμένει υπό κράτηση, σύμφωνα με τους συναδέλφους του. Εξάλλου, οι σουδανικές Αρχές έφθασαν στο σημείο να απαγορεύσουν τη Δευτέρα την έκδοση δύο εφημερίδων της αντιπολίτευσης.

Οι ομάδες που διοργανώνουν τις διαδηλώσεις, που είναι εμπνευσμένες από τις διαδηλώσεις στην Τυνησία και την Αίγυπτο, ζητούν να αλλάξει το καθεστώς, με σκοπό να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και να ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπιση της αύξησης των τιμών των τροφίμων και των καυσίμων. Αντιμέτωπη με την οικονομική κρίση, η κυβέρνηση του Σουδάν αναγκάστηκε να μειώσει τις επιχορηγήσεις για την αγορά αυτών των προϊόντων. Τέλος, σημειώνεται πως μετά τις κινητοποιήσεις της Τρίτης σήμερα αναμένεται να διοργανωθούν νέες διαδηλώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης