Ο Άλκης Δαυίδ, ο πασίγνωστος Ελληνοκύπριος επιχειρηματίας, συνελήφθη πρόσφατα στην Καραϊβική, λίγο μετά την προσγείωση ιδιωτικού τζετ όπου επέβαινε μαζί με τον δισεκατομμυριούχο Chase Ergen, καθώς στην κατοχή τους βρέθηκε μεγάλη ποσότητα φαρμακευτικής κάνναβης αξίας 1,3 εκατ. δολαρίων.

Η σύλληψή τους έγινε στην περιοχή St Kitts και, σύμφωνα με εκτιμήσεις, μετέφεραν 5.000 φυτά φαρμακευτικής κάνναβης, προκειμένου να θέσουν σε λειτουργία μια νέα «νόμιμη επιχείρηση φαρμακευτικής κάνναβης στην περιοχή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά την αποβίβαση, τους υποδέχθηκε ο ηθοποιός Jonathan Rhys Meyers, ο οποίος επίσης συνελήφθη, μεταδίδει η Mail.

Οι τρεις άνδρες κρατήθηκαν για περίπου οκτώ ώρες από τις αρχές ασφαλείας του αεροδρομίου προτού αφεθούν ελεύθεροι, ενώ λίγες ημέρες αργότερα ο Άλκης Δαυίδ συνελήφθη εκ νέου, κατά την προσπάθειά του να φύγει από τη χώρα.

Τελικά, ο «Mr. Coca – Cola» αφέθηκε ελεύθερος έπειτα από την καταβολή εγγύησης ύψους 30.000 δολαρίων, ενώ αναγκάστηκε να παραδώσει και τα ταξιδιωτικά του έγγραφα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από φυτά κάνναβης οι Δαυίδ και Ergen φέρονται να είχαν στην κατοχή τους σπόρους κάνναβης και προϊόντα ελαίου CBD της Swissx. Τα προϊόντα από το συγκεκριμένο έλαιο προέρχονται από την οργανική επεξεργασία σπόρων κάνναβης ελβετικών φυτειών και χρησιμοποιούνται για θεραπευτικούς σκοπούς από προσωπικότητες όπως ο ράπερ Snoop Dogg και η σχεδιάστρια Donatella Versace.

Μιλώντας στην Daily Mail o κ. Δαυίδ ανέφερε:

«Η πεθερά και η σύζυγος του Jonathan Rhys Meyers υποβλήθηκαν σε σωματική έρευνα. Μετά τον έλεγχο φύγαμε από το αεροδρόμιο, αλλά μας συνέλαβαν όταν επιχειρήσαμε να φύγουμε από το νησί μερικές μέρες αργότερα».

Ο συνεργάτης του Chase Ergen συνελήφθη εκ νέου μετά τα προαναφερθέντα περιστατικά, κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών. Ωστόσο, ο κ. Δαυίδ κάνει λόγο για «παγίδα» που στήθηκε στον συνεργάτη του, υποστηρίζοντας πως αυτό που βρέθηκε πάνω του ήταν φαρμακευτική κεταμίνη, που προοριζόταν προς ίδια χρήση.

«Πάσχει από διπολική διαταραχή και αυτό είναι το φάρμακό του. Συζητούσε με τον πρωθυπουργό Χάρις όταν ξαφνικά συνελήφθη από τις Αρχές και φυλακίστηκε» πρόσθεσε.

Σε κοινή ανακοίνωση ο Άλκης Δαυίδ και ο Chase Ergen επεσήμαναν πως σκοπεύουν να προχωρήσουν σε παραγωγή φαρμακευτικής κάνναβης στην Καραϊβική, γεγονός που θα συμβάλει στη βελτίωση της οικονομίας της, δημιουργώντας χιλιάδες θέσεις εργασίας. Για αυτόν τον λόγο συναντήθηκαν και με τον πρωθυπουργό της χώρας, ενώ εργάζονται στενά με πρώην βουλευτή και ντόπιους επιχειρηματίες.

Σύμφωνα με τη δήλωσή τους, οι συνομιλίες κατέρρευσαν και οδήγησαν στη σύλληψή τους, ενώ οι δικηγόροι τους θα απαντήσουν με μηνύσεις εναντίον του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης αυτήν την εβδομάδα.

Από το γραφείο του πρωθυπουργού Τίμοθι Χάρις ανακοινώθηκε ότι δεν θα επιτραπεί σε ξένους υπηκόους να έχουν οποιοδήποτε πλεονέκτημα έναντι ντόπιων επιχειρηματιών στο πλαίσιο της ανάπτυξης της βιομηχανίας φαρμακευτικής κάνναβης. Παράλληλα, διευκρινίζεται ότι δεν έχει δοθεί ποτέ άδεια για εισαγωγή σπόρων κάνναβης στη χώρα.

Η βρετανική tabloid αναφέρει στο ρεπορτάζ της πως η οικογένεια του κ. Δαυίδ είναι ιδιοκτήτρια του ομίλου «Λεβέντης – Δαυίδ» που έχει στην κατοχή του τις εγκαταστάσεις εμφιάλωσης της Coca-Cola Τρία Έψιλον.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης