Δύο έφηβοι από τη Συρία, ηλικίας 14 και 16 ετών, συνελήφθησαν μετά την επίθεση με μαχαίρι που στοίχισε τη ζωή σε έναν Ιρακινό στο Βούπερταλ της Γερμανίας, το απόγευμα της Παρασκευής, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές, αποκλείοντας οποιαδήποτε σχέση της υπόθεσης αυτής με τρομοκρατία.

Η αστυνομία και οι εισαγγελικές αρχές διευκρίνισαν ότι αναζητούν άλλους δύο άνδρες, ηλικίας 23 και 29 ετών, που σχετίζονται με αυτήν την εγκληματική ενέργεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δύο ανήλικοι έφτασαν στη Γερμανία πριν από έναν χρόνο και ήταν ήδη γνωστοί στις αστυνομικές αρχές, σύμφωνα με το Γερμανικό πρακτορείο (DPA).

Κατά τη διάρκεια ενός καυγά μέσα σε ένα μικρό κατάστημα, κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό του Βούπερταλ, ένας άνδρας 31 ετών σκοτώθηκε ενώ ο αδελφός του, ηλικίας 25 ετών, τραυματίστηκε. Τα δύο θύματα κατάγονταν από το Ιράκ. Ο τραυματίας νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, δράστες και θύματα γνωρίζονταν μεταξύ τους. «Το κίνητρο της τρομοκρατίας αποκλείεται στην παρούσα φάση της έρευνας», ανέφεραν οι γερμανικές αρχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης