Τουλάχιστον έξι άτομα συνελήφθησαν από την ιταλική Αστυνομία, με τις κατηγορίες της σύστασης συμμορίας με απώτερο σκοπό την τρομοκρατική ενέργεια στην επικείμενη Σύνοδο G8 και για κατοχή όπλων, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα ιταλικά ΜΜΕ.

Η Αστυνομία πραγματοποίησε επιδρομές σε συγκεκριμένες τοποθεσίες σε Ρώμη, Μιλάνο και Τζένοα, ενώ ανάμεσα στα όπλα που κατάσχεσαν ήταν και μία βόμβα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τουλάχιστον δύο από τους συλληφθέντες έχουν διασυνδέσεις με οργάνωση που δραστηριοποιούταν στην Ιταλία τις δεκαετίες 1970 και 1980.

Πρόκειται για το Luigi Fallico, ο οποίος συνδέεται με την αριστερή οργάνωση των «Ερυθρών Ταξιαρχιών» και τον Ernesto Morloacchi, γιο ενός από τα ιδρυτικά στελέχη της συγκεκριμένης οργάνωσης.

Γνωστοποιήθηκε επίσης ότι ένας από τους συλληφθέντες είναι ανήλικος και τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι έρευνες για την εξάρθρωση της συγκεκριμένης συμμορίας ξεκίνησαν πριν από δύο χρόνια, όταν αποφασίστηκε η Σύνοδος να διεξαχθεί στο νησί La Maddalena της Σαρδηνίας.

Αργότερα, ο Ιταλός πρωθυπουργός άλλαξε την τοποθεσία διεξαγωγής της Συνόδου των G8, η οποία θα γίνει τελικά στην πόλη Άκουιλα της κεντρικής Ιταλίας, την πόλη που χτυπήθηκε περισσότερο από κάθε άλλη στο φονικό σεισμό του Απριλίου και κόστισε τη ζωή σε 295 συνολικά ανθρώπους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης