Δύο Βρετανοί πολίτες οδηγούνται σε δικαστήριο του Λονδίνου κατηγορούμενοι για διασυνδέσεις με τη Συρία και σκοπό τις τρομοκρατικές ενέργειες, ανακοίνωσε η αστυνομία, ενώ συνελήφθη ένας ακόμη για τον οποίο υπάρχουν υπόνοιες ότι συμμετείχε σε στρατόπεδο εκπαίδευσης τρομοκρατών επίσης στη Συρία.

Ο Γιουσούφ Αχμέντ και ο Μοχάμεντ Σαουάρ, 21ετών και οι δύο, από το Μπέρμιγχαμ της κεντρικής Αγγλίας, αναμένεται να εμφανιστούν ενώπιον του βρετανικού δικαστηρίου το Σάββατο. Όπως ανέφερε η αστυνομία του Γουέστ Μίντλαντ στο Twitter, οι ύποπτοι «κατηγορούνται για την οργάνωση ενός ταξιδιού στη Συρία για τρομοκρατικούς σκοπούς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αστυνομία ανέφερε επίσης ότι η υπόθεση των δυο που θα οδηγηθούν στο δικαστήριο δεν έχει άμεση σχέση με τη σύλληψη το απόγευμα της Παρασκευής ένας άλλου νεαρού επίσης από το Μπέρμιγχαμ. Ο άντρας ηλικίας και αυτός 21 ετών, είναι ύποπτος για συμμετοχή σε τρομοκρατικό στρατόπεδο στη Συρία και συνελήφθη αμέσως μετά την άφιξή του στο αεροδρόμιο του Γκάτγουικ στο Λονδίνο, προερχόμενος από την Κωνσταντινούπολη.

Η βρετανική αστυνομία κατά τα τελευταία τρία χρόνια έχει συλλάβει αρκετούς με την κατηγορία ότι σχεδίαζαν να συμμετάσχουν σε ομάδες τζιχαντιστών στη Συρία. Ο υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ δήλωσε το Σάββατο ότι «εκατοντάδες» Βρετανών πιστεύεται ότι έχουν μεταβεί στη Συρία για τρομοκρατικούς σκοπούς και ότι η αστυνομία κάνει το καλύτερο δυνατό για να ελέγξει την κατάσταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης