Η γερμανική αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη οκτώ ατόμων και στην προσαγωγή περισσότερων από 1.300, για να διασφαλίσει την ομαλή διέλευση της αμαξοστοιχίας και δεκάδων φορτηγών με πυρηνικά απόβλητα, όπως ανακοίνωσε σήμερα υψηλόβαθμος αξιωματούχος.

Οι συμπλοκές μεταξύ των διαδηλωτών και των αστυνομικών δεν έλειψαν με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό αρκετών ατόμων, μεταξύ των οποίων και 78 από τους περίπου 20.000 αστυνομικούς που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο της επιχείρησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διέλευση της αμαξοστοιχίας και των φορτηγών με τα απόβλητα, που επιβραδύνθηκε από τις διαδηλώσεις χιλιάδων οικολόγων, ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί όταν έντεκα φορτηγά φορτωμένα με τα ραδιενεργά απόβλητα γερμανικών πυρηνικών σταθμών, που είχαν υποβληθεί σε επεξεργασία στη Γαλλία, έφτασαν στο χώρο αποθήκευσής τους στο Γκορλέμπεν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνολικά άρχισαν 172 ποινικές διαδικασίες σε βάρος διαδηλωτών, πρόσθεσε ο υπουργός, ο οποίος υπολόγισε σε 20.000 ως 25.000 τον αριθμό των μαχητικών οικολόγων που διαδήλωσαν κατά της μεταφοράς των αποβλήτων.

Σύμφωνα με τις οικολογικές οργανώσεις, 50.000 άνθρωποι διαδήλωσαν το Σάββατο στο Νάνενμπεργκ, όχι μακριά από το Γκορλέμπεν, κατά της μεταφοράς των αποβλήτων και της πολιτικής της καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ όσον αφορά την πυρηνική ενέργεια, ενώ πολλές χιλιάδες συμμετείχαν σε δράσεις με στόχο να εμποδιστεί η μεταφορά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης