Στη σύλληψη τριών ανδρών, οι οποίοι φέρονται να ανήκουν σε μια νεοναζιστική ομάδα, προχώρησε την Τετάρτη η Αστυνομία στη Γερμανία. Πάνω από 100 αστυνομικοί έκαναν έρευνες σε 20 κατοικίες σε τέσσερις τοποθεσίες, ανάμεσά τους και στην πόλη Ντίσελντορφ της δυτικής Γερμανίας. Η ομάδα, η οποία αυτοαποκαλείται Freundeskreis Rade, σχετίζεται με μια βίαιη νεοναζιστική παράταξη, τους Αυτόνομους Εθνικιστές, η οποία έχει λάβει μέρος σε ταραχές και συγκρούσεις με εκπροσώπους της Αριστεράς.

Οι τρεις συλληφθέντες είναι από 18 ως 20 ετών και πλέον αντιμετωπίζουν κατηγορίες για σύσταση συμμορίας. Η Αστυνομία ανέκρινε άλλους 15 υπόπτους στη διάρκεια των εφόδων, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν τα ξημερώματα. Εκτιμάται πως η ομάδα αριθμεί συνολικά 20 ως 25 μέλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένας από τους άνδρες που υποβλήθηκαν σε ερωτήσεις είναι μέλος Δημοτικού Συμβουλίου, εκλεγμένος με ένα περιφερειακό ακροδεξιό κόμμα, το «Pro NRW», που βρίσκεται σε προεκλογική εκστρατεία για τις πολιτειακές εκλογές στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία τον επόμενο μήνα.

«Δε βρέθηκαν στοιχεία που να καταδεικνύουν οικονομικές σχέσεις ανάμεσα στη νεοναζιστική ομάδα και το «Pro NRW», που τάσσεται εναντίον της μετανάστευσης και των Μουσουλμάνων», δήλωσε ο επικεφαλής της Αστυνομίας στην Κολονία, Βόλφγκανγκ ‘Αλμπερς.

«Μπορείτε να δείτε ότι ήταν επικίνδυνοι», πρόσθεσε, δείχνοντας στους δημοσιογράφους πιστόλια και μαχαίρια τα οποία κατασχέθηκαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Αρχές στη Γερμανία έχουν εντείνει τις έρευνες στους κύκλους των νεοναζί μετά την αποκάλυψη μιας ως τότε άγνωστης ομάδας, της NSU, τον περασμένο Νοέμβριο, εξαιτίας του θανάτου δύο εκ των τριών μελών της. Η NSU, που είχε σχηματιστεί από εφήβους νεοναζί στα τέλη της δεκαετίας του ‘90, φέρεται να διέπραξε τις δολοφονίες εννέα μεταναστών και ενός αστυνομικού από το 2000 ως το 2007.

Διαβάστε επίσης:

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης