Σίλβιο Μπερλουσκόνι - Ιταλία: «Η κεντροδεξιά θα κερδίσει τις εκλογές»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 2 Νοεμβρίου 2017, 16:49
Σίλβιο Μπερλουσκόνι - Ιταλία: «Η κεντροδεξιά θα κερδίσει τις εκλογές»
Στις βουλευτικές εκλογές, οι οποίες αναμένεται να διεξαχθούν την ερχόμενη άνοιξη, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός και νυν επικεφαλής του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια, Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Σύμφωνα με τον πρώην Καβαλιέρε, «η κεντροδεξιά πρόκειται να κερδίσει τις εκλογές και να προχωρήσει στη σύνθεση νέας κυβέρνησης με 20 υπουργούς, από τους οποίους 8 πολιτικοί και 12 εκπροσώποι της κοινωνίας των πολιτών».

Ο Μπερλουσκόνι πιστεύει ότι η δυνατότητα αυτή θα προκύψει εφόσον συναφθεί μια εκλογική συμμαχία της Φόρτσα Ιτάλια με τη Λέγκα και το ακροδεξιό κόμμα «Αδέλφια της Ιταλίας». Οι λεπτομέρειες της συνεργασίας αναμένεται να συζητηθούν την Πέμπτη το βράδυ σε δείπνο στην πόλη Κατάνια, στο οποίο θα πάρουν μέρος ο ίδιος ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο γραμματέας της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι και η επικεφαλής των «Αδελφών της Ιταλίας», Τζόρτζια Μελόνι.

Ο Ιταλός πολιτικός και επιχειρηματίας αναφέρθηκε στη μελλοντική στρατηγική της συντηρητικής παράταξης, επ' ευκαιρία της εκστρατείας των περιφερειακών εκλογών στην Σικελία, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Κυριακή 5 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα δημοσκοπικές έρευνες, ο υποψήφιος των τριών κομμάτων της κεντροδεξιάς και της δεξιάς, Nέλο Μουσουμέτσι, συγκεντρώνει σημαντικές πιθανότητες να υπερισχύσει τον υπόλοιπων υποψηφίων για την προεδρία της περιφέρειας.

Παρά ταύτα, ο Μπερλουσκόνι δεν έδωσε το αναγκαίο «πράσινο φως» για να οργανωθεί μια τελευταία ενιαία πολιτική συγκέντρωση, μαζί με τα άλλα δυο κόμματα που στηρίζουν τον Μουσουμέτσι. Μία κίνηση που δείχνει ότι υπάρχουν ακόμη σημαντικές διαφορές, ιδίως σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό, στα δικαιώματα που πρέπει να έχουν οι ξένοι υπήκοοι που ζουν μόνιμα και με άδεια παραμονής στην Ιταλία αλλά και σχετικά με το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 2 Νοεμβρίου 2017, 16:49